Barraquito er en kaffedrink fra Tenerife

En lagdelt drink med smak av kaffe, kondensert melk og vanilje.

En barraquito står på et bord Barraquito består av 5 lag: kondensert melk, Licor 43, espresso, melk og melkeskum. Foto: Colourbox.com

Man kan få tak i barraquito på de aller fleste kaféer på Tenerife. Drinken er også kjent som zaperaco i de nordlige områdene på øya.

Barraquito består av 5 lag, og serveres lagdelt i et glass. Når drinken lages riktig, er den svært visuelt slående – og den smaker minst like godt som den ser ut!

Oppskrift på barraquito

Det finnes selvsagt variasjoner av drinken, som inneholder litt ulike ingredienser. En standard barraquito inneholder imidlertid kaffe, Licor 43, kondensert melk og steamet melk med melkeskum. Drinken serveres ofte med kanel og sitronskall. Det er også mulig å lage en alkoholfri variant.

Ingredienser

 • 2 ss kondensert melk
 • 30 ml Licor 43
 • 30 ml espresso (1 shot) *
 • 1,2 dl steamet melk
 • 1 skive sitronskall
 • Kanel

* Dersom du ikke har tilgang til espresso, kan du brygge en sterk kaffe. Bruk gjerne kaffebønner med kraftig smak, for eksempel Monsooned Malabar fra Coffee of the World-serien.

Fremgangsmåte

 1. Finn frem et høyt glass, og forvarm det.
 2. Hell kondensert melk i bunnen av glasset. Pass på så du ikke får melk på kanten av glasset!
 3. Hell forsiktig Licor 43 over den kondenserte melken. Bruk en skje, slik at de to lagene ikke blander seg.
 4. Hell over espressoen på samme måte som likøren.
 5. Avslutt med steamet melk, og topp med melkeskum.
 6. Dryss over kanel og server med en skive sitronskall.

Hvordan drikkes en barraquito, spør du? Trikset er å putte sitronskallet nedi drinken og røre kraftig med en skje. På denne måten blandes alle smakene, og drinken får et hint av syrlighet fra sitronen. Det første man smaker er sitronen, deretter vaniljen fra likøren. Til slutt kjenner man den gode kaffesmaken. Dette gjør at drinken overrasker, og at man ikke går lei av den.

Kilde: webtenerife.co.uk

Relaterte artikler