Tropicália vant «Bartenders and Baristas Challenge 2021»

Her får du oppskriften på vinnerdrinken!

Et glass med drinken Tropicália står på en bardisk Tropicália kombinerer deilig kaffe med syrlig pasjonsfrukt. Foto: Colourbox.com

Hvert år arrangerer Licor 43 en konkurranse for bartendere og baristaer. Målet med konkurransen er å kombinere kaffe og Licor 43 – en mild og god vaniljelikør – i en ny og deilig cocktail. Konkurransen i 2021 var den femte i rekken, og finalen ble avholdt rett før jul.

I Bartenders and Baristas Challenge 2021 var det ni finalister – men det kunne selvfølgelig bare bli én vinner. Det var til slutt Thalita Freire Cacho fra Brasil som stakk av med seieren med drinken Tropicália. Ifølge dommerne klarte hun med oppskriften sin å kombinere smaksprofilene til kaffen og Licor 43 på en god og balansert måte.

Oppskrift på Tropicália

I Tropicália brukte Cacho brasiliansk Catuaí Amarelo-kaffe, en søt kaffe med kraftig syrlighet. Kaffen ble tilberedt i presskanne: Hun brukte 20 gram kaffe til 100 gram vann, med en bryggetemperatur på 96ºC og en bryggetid på 4 minutter.

Drinken kan selvfølgelig gjenskapes med en annen kaffe, og kan tilberedes med andre bryggemetoder. Vi anbefaler imidlertid å bruke en søt og syrlig kaffe slik at man får omtrent den samme smaksprofilen som den opprinnelige vinnerdrinken, samt bruke det samme forholdet mellom kaffe og vann.

Ingredienser

  • 50 ml Licor 43
  • 25 ml ferdig tilberedt kaffe
  • 20 ml pasjonsfruktkjøtt uten frø, evt. pasjonsfruktpuré
  • 1 basilikumblad til pynt

Fremgangsmåte

  1. Putt et coupeglass i fryseren slik at det blir ordentlig avkjølt.
  2. Hell alle ingrediensene i en cocktailshaker uten isbiter, og rist til blandingen danner et tynt lag med skum.
  3. Hell noen isbiter i shakeren og gi den et kraftig rist.
  4. Sil drinken over i det avkjølte glasset. Pynt gjerne med et friskt basilikumblad.

Kilde: licor43.com

Relaterte artikler