Her får du oppskriften på vinnerdrinken!
Tropicália kombinerer deilig kaffe med syrlig pasjonsfrukt. Foto: Colourbox.comI Bartenders and Baristas Challenge 2021 var det ni finalister – men det kunne selvfølgelig bare bli én vinner. Det var til slutt Thalita Freire Cacho fra Brasil som stakk av med seieren med drinken Tropicália. Ifølge dommerne klarte hun med oppskriften sin å kombinere smaksprofilene til kaffen og Licor 43 på en god og balansert måte.
I Tropicália brukte Cacho brasiliansk Catuaí Amarelo-kaffe, en søt kaffe med kraftig syrlighet. Kaffen ble tilberedt i presskanne: Hun brukte 20 gram kaffe til 100 gram vann, med en bryggetemperatur på 96ºC og en bryggetid på 4 minutter.
Drinken kan selvfølgelig gjenskapes med en annen kaffe, og kan tilberedes med andre bryggemetoder. Vi anbefaler imidlertid å bruke en søt og syrlig kaffe slik at man får omtrent den samme smaksprofilen som den opprinnelige vinnerdrinken, samt bruke det samme forholdet mellom kaffe og vann.
Kilde: licor43.com
En lagdelt drink med smak av kaffe, kondensert melk og vanilje.
Kaldbrygget kaffe, vanilje og ananas er en nydelig kombo!
En perfekt kombinasjon av bitter kaffe og søt likør.
En deilig kaffedrink med ananas, rabarbra og ingefær.