Good Morning Vietnam er en kaffedrink med kaldbrygg og Licor 43

En herlig og søt kaffecocktail med kondensert melk!

To glass med drinken Good Morning Vietnam står på et serveringsbrett Denne drinken er en vri på den vietnamesiske iskaffen ca phe sua da. Foto: Colourbox.com

USA sitt bidrag i «Bartenders and Baristas Challenge 2021» var kaffedrinken Good Morning Vietnam. Konkurransen går ut på å lage nye cocktails med kaffe og Licor 43, en mild og god vaniljelikør som passer særdeles godt med kaffe.

Good Morning Vietnam har hentet inspirasjon fra den vietnamesiske iskaffen ca phe sua da, som lages med søtet kondensert melk. Legg til litt brennevin og likør, og du får en nydelig kaffecocktail!

Oppskrift på Good Morning Vietnam

I den originale oppskriften ble den kaldbryggede kaffen laget med Café du Monde-kaffe. Det viktigste er imidlertid å bruke en mørkbrent kaffetype. Vi anbefaler derfor å bruke Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Lag den kaldbryggede kaffen med 60 gram grovmalt kaffe og 450 ml vann. La kaffen trekke i 24 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 60 ml kaldbrygget kaffe
  • 30 ml søtet, kondensert melk
  • 15 ml konjakk
  • 20 ml Licor 43
  • Knuste isbiter

Fremgangsmåte

  1. Hell kaldbrygget kaffe i et highballglass.
  2. Tilsett konjakk og rør forsiktig.
  3. Fyll glasset med knuste isbiter.
  4. I et eget glass, rør sammen kondensert melk og Licor 43 til det er godt blandet.
  5. Hell melkeblandingen forsiktig oppi kaffen.
  6. Rør sakte, slik at du ser den marmorerte effekten som oppstår!

Oppskrift hentet fra: licor43.com

Relaterte artikler