Deja Brew: En vinnercocktail

Vinneren av årets «Bartenders & Baristas Challenge» ble Annarose Krone med drinken Deja Brew.

En hånd holder et drinkglass med kaffecocktailen Deja Brew. Denne drinken er frisk, søt og god. Foto: Sjo og Floyd

Siden 2017 har Licor 43 arrangert en årlig konkurranse for bartendere og baristaer. I 2020 ble konkurransen avholdt online. Målet med konkurransen er å finne den beste, nye oppskriften på cocktails med kaffe og Licor 43. Årets vinner skuffet ikke.

Finalen ble avholdt 23. oktober, og vinneren ble amerikanske Annarose Krone fra baren Nic’s on Beverly i Los Angeles. Vinnercocktailen har fått navnet Deja Brew. Den inneholder blant annet Licor 43, scotch og espresso.

Konkurransen i 2020

Siden dette årets konkurranse ble avholdt online, ble den noe annerledes enn vanlig. Deltakerne ble derfor i første omgang bedt om å sende inn en video av at de lagde sin egen cocktail. Den første runden ble avholdt nasjonalt, og det ble valgt ut mellom 6 og 10 finalister i denne runden. Av disse finalistene ble én valgt til å konkurrere internasjonalt.

I den internasjonale finalen var det ni deltakere fra ulike land. I finalen ble oppskriftene evaluert av et internasjonalt dommerpanel. Panelet bestod av to cocktailguruer og én kaffeekspert. Annarose Krone danket ut de andre åtte finalistene med oppskriften sin på Deja Brew, som består av Licor 43 kombinert med blended skotsk whisky, bitterdram med sjokolade, mørkbrent espresso og bringebær.

Andreplassen ble kapret av Aidan Jordan Tibbins fra Storbritannia, med drinken «Bean There Licor That», mens tredjeplassen gikk til Berenice Morales fra Mexico med oppskriften på «Fusion 43».

Oppskrift på Deja Brew

Ingredienser

 • 20 ml Licor 43
 • 45 ml blended scotch
 • 2 «dæsjer» med sjokoladebitter
 • 30 ml mørkbrent espresso, for eksempel Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World-serien
 • 3 bringebær (til pynt)
 • Isbiter

Fremgangsmåte – cocktail

 1. Hell Licor 43, whisky, sjokoladebitter og espresso i en cocktailshaker og rist raskt. Husk at espressoen skal være helt nybrygget.
 2. Putt deretter isbiter i shakeren. Denne gangen skal det ristes lenge og godt.
 3. Sil drinken over i et avkjølt glass.
 4. Spidd bringebærene med en cocktailpinne, og legg de slik at de hviler på drinkens crema.
 5. Server og drikk umiddelbart.

Fremgangsmåte – kaffe

 1. Mørkbrent espressokaffe: 17 gram
 2. Mengde drikke som lages: 30 ml
 3. Vanntemperatur: 90–96ºC
 4. Bryggetid: 25 sekunder

Kilder: sca.coffee