Macchiato 43 – en espressodrink med limoncello og vanilje

Denne drinken har en god balanse mellom de ulike smakene.

Et glass med kaffedrinken Macchiato 43 står på et bord Macchiato 43 er en deilig og kremet kaffedrink. Foto: Colourbox.com

Espressodrinken Macchiato 43 var en av finalistene i «Bartenders and Baristas Challenge» 2021, laget av spanske Santiago Fernández. Konkurransen er beregnet for bartendere og baristaer, og målet er å finne nye oppskrifter som inneholder kaffe og Licor 43.

Macchiato 43 består av espresso, limoncello og – du gjettet riktig – Licor 43. Dette er den mest populære likøren i Spania, og den selges i over 60 land. Den har en fyldig og rund smak av vanilje.

Oppskrift på Macchiato 43

I oppskriften brukte Fernández en kaffe fra Sidamo-regionen helt sør i Etiopia. Vi anbefaler derfor å bruke Sidamo Etiopia fra Coffee of the World, slik at smaksprofilen på kaffen blir riktig.

Macchiato 43 krever egentlig espresso, men dersom du ikke har espressomaskin, kan du også bruke sterkt brygget kaffe. Oppskriften gir nok til én stor drink, eller to små.

Ingredienser

  • 60 ml Licor 43
  • 20 ml Limoncello
  • 50 ml kondensert melk, usøtet
  • 80 ml espresso
  • 10 ml mandelsirup
  • Lime, kanel, kaffebønner og/eller revet sjokolade til pynt

Fremgangsmåte

  1. Lag espresso, eventuelt sterk kaffe.
  2. Hell Licor 43, Limoncello og kondensert melk i en shaker, og rist kraftig.
  3. Hell blandingen over i et glass. Vent i 30 sekunder til skummet legger seg litt.
  4. Tilsett mandelsirup i kaffen, og rør til det er godt blandet.
  5. Hell kaffeblandingen forsiktig over i glasset med brennevinet, slik at drinken blir lagdelt.
  6. Pynt drinken med en limeskive, noen kaffebønner, litt kanel og/eller revet sjokolade, og nyt!

Kilde: licor43.com

Relaterte artikler