Slik lager du kaffecocktailen Ruibarbo 43

En deilig kaffedrink med ananas, rabarbra og ingefær.

To Ruibarbo 43-drinker står på et bord i martiniglass Denne drinken er søt og frisk. Foto: Colourbox.com

Ruibarbo 43 er en kaffecocktail med Licor 43. Den var en av pallvinnerne i konkurransen Bartenders & Baristas 2022!

Dette er en konkurranse som har som mål å skape nye, deilige oppskrifter på cocktails med Licor 43 og kaffe. Licor 43 er et vaniljebrennevin med en mild og rund smak, som passer nydelig sammen med den bitre kaffesmaken. Ruibarbo 43 smaker i tillegg deilig og forfriskende av lime, ananas, rabarbra og ingefær.

Oppskrift på Ruibarbo 43

I denne oppskriften skal man bruke espresso. Dersom du ikke har tilgang på en espressomaskin, kan du eventuelt bruke sterkt brygget kaffe. Bruk da en kraftig og mørkbrent variant, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 40 ml Licor 43
  • 20 ml limesaft
  • 12,5 ml espresso
  • 10 ml ananasjuice
  • 11 gram rabarbra
  • 7 gram ingefær
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Avkjøl shaker og glass.
  2. Knus rabarbra og ingefær hver for seg med en cocktailmuddler i shakeren.
  3. Tilsett resten av ingrediensene i shakeren.
  4. Rist kraftig, slik at det dannes skum i shakeren.
  5. Sil drinken over i det avkjølte glasset.
  6. Pynt eventuelt med en kaffebønne eller to!

Oppskrift fra: bbchallenge.licor43.com

Relaterte artikler