Slik lager du cocktailen Tiki 43

Bitterhet, syrlighet og sødme i perfekt balanse.

Tre Tiki 43-cocktails står på en bardisk Foto: Colourbox.com

Liker du kaffe? Liker du Tiki-cocktails? Da er Tiki 43 den perfekte drinken for deg!

‘Tiki’ er en stiltype innen kunst, musikk og underholdning med opprinnelse i USA. Stilen er inspirert av blant annet polynesisk, mikronesisk og melanesisk kultur. Når det kommer til Tiki-cocktails, lages disse gjerne med rom, og serveres i såkalte Tiki-krus. Disse krusene er tradisjonelt keramiske, og etterligner som oftest såkalte Tiki-utskjæringer – tenk Moai-statuene på Påskeøya!

Oppskrift på Tiki 43

Tiki 43 kombinerer bitterhet, syrlighet og sødme i en perfekt balanse. I utgangspunktet skal man bruke espresso, men dersom du ikke har tilgang på en espressomaskin, går det også fint å bruke sterkt brygget kaffe. Bruk helst en mørkbrent og kraftig kaffe, slik som Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 20 ml espresso
  • 30 ml Licor 43
  • 10 ml Mount Gay Eclipse
  • 20 ml ferskpresset appelsinsaft
  • 15 ml ferskpresset sitronsaft
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha isbiter i en shaker, og tilsett alle ingrediensene. Rist godt i 20–30 sekunder.
  2. Ha isbiter i et passende glass – aller helst et Tiki-krus! – og sil cocktailen over isbitene.
  3. Pynt gjerne med en sitron- eller appelsinskive og en cocktailparaply!

Oppskrift fra: Simply Cocktails