Bitterhet, syrlighet og sødme i perfekt balanse.
Foto: Colourbox.com‘Tiki’ er en stiltype innen kunst, musikk og underholdning med opprinnelse i USA. Stilen er inspirert av blant annet polynesisk, mikronesisk og melanesisk kultur. Når det kommer til Tiki-cocktails, lages disse gjerne med rom, og serveres i såkalte Tiki-krus. Disse krusene er tradisjonelt keramiske, og etterligner som oftest såkalte Tiki-utskjæringer – tenk Moai-statuene på Påskeøya!
Tiki 43 kombinerer bitterhet, syrlighet og sødme i en perfekt balanse. I utgangspunktet skal man bruke espresso, men dersom du ikke har tilgang på en espressomaskin, går det også fint å bruke sterkt brygget kaffe. Bruk helst en mørkbrent og kraftig kaffe, slik som Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
Oppskrift fra: Simply Cocktails
Her får du oppskriften på vinnerdrinken!
En litt uvanlig blanding som fungerer overraskende godt!
En herlig og søt kaffecocktail med kondensert melk!
En deilig kaffedrink med ananas, rabarbra og ingefær.