Spanish Velvet – en kaffedrink med vanilje, kirsebær og Cola

En litt uvanlig blanding som fungerer overraskende godt!

En kvinne holder på et martiniglass i metall Imponer gjerne venner og familie med denne drinken! Foto: Colourbox.com

Spanish Velvet er en cocktail som tok sølv i fjorårets «Bartenders and Baristas Challenge». Dette er en årlig konkurranse arrangert av Licor 43, med målsettingen om å lage nye og deilige cocktails med kaffe og vaniljelikøren Licor 43.

Spanish Velvet ble laget av Maj Schöffmann, som representerte European Bartender School i konkurransen. Kombinasjonen av kaffe, vanilje, Cola og kirsebær er noe utenom det vanlige, men resultatet blir en deilig og forfriskende drink!

Oppskrift på Spanish Velvet

Spanish Velvet skal lages med kaldbrygget kaffe, med blandingsforholdet 50 gram kaffe til 400 ml vann. Drinken smaker best dersom man bruker en mørkbrent kaffe, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World. La kaffen trekke i 24 timer for best resultat.

Ingredienser

  • 45 ml kaldbrygget kaffe
  • 20 ml Licor 43
  • 10 ml vodka av hvete, for eksempel Absolut Vodka
  • 10 ml Maraschino-likør
  • 100 ml Coca-Cola

Fremgangsmåte

  1. Lag kaldbrygget kaffe.
  2. Sett et cocktailglass i fryseren.
  3. Hell kaffe, Licor 43, vodka og Maraschino-likør i en shaker. Rist godt.
  4. Tilsett isbiter i shakeren, og rist.
  5. Ta glasset ut av fryseren, og sil drinken over i glasset.
  6. Topp opp med Cola.
  7. Pynt gjerne med et cocktailbær før servering!

Oppskrift hentet fra: licor43.com