Mediterranean Love – en kaffecocktail med spesialkaffe

Ristretto med tre ulike typer brennevin. Kan det bli stort bedre?

Et glass med kaffecocktail står på en skjærefjøl sammen med en skål med kaffebønner Denne kaffecocktailen er deilig og forfriskende. Foto: Colourbox.com

Cocktailen Mediterranean Love skal lages med spesialkaffe, og passer derfor ypperlig til alle som elsker kaffe og cocktails. Hva med å lage seg en drink etter middag?

Mediterranean Love er en slags blanding av den spanske drinken carajillo og den italienske drinken caffè corretto. Drinken kombinerer tre ulike typer brennevin, og resultatet blir en kompleks og balansert drink med kraftig kaffesmak og deilige innslag av vanilje og anis.

Oppskrift på Mediterranean Love

I denne oppskriften passer det best med en kaffe som har kraftig body og lite syrlighet. For eksempel passer Monsooned Malabar og Baba Budan fra Coffee of the World godt, avhengig av hvorvidt du foretrekker mørkbrent eller litt lysere brent kaffe.

Kaffen skal tilberedes som en ristretto, altså en «kort» espresso som tilberedes med mindre vann. Den ferdige kaffen skal være på omtrent 15 ml. Dette er viktig for at smakene fra brennevinet skal komme godt frem.

Ingredienser

  • 30 ml Licor 43
  • 15 ml konjakk, for eksempel Hennessy
  • 3 ml svart sambuca
  • 1 ristretto
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Hell brennevinet i et tumblerglass, og rør forsiktig i ca. 20 sekunder.
  2. Tilsett isbiter til glasset er omtrent 23 fylt opp.
  3. Hell over ristrettoen, og nyt umiddelbart.

Tips! Dersom du ønsker en litt annen vri, kan du bytte ut konjakken med grappa. Du kan også droppe sambucaen, dersom du ønsker en variant uten smak av anis.

Relaterte artikler