Slik lager du alkoholfri Good Morning Vietnam

Denne kaffedrikken blir nærmest en dessert!

Good Morning Vietnam er en herlig og søt kaffecocktail som lages med kaldbrygget kaffe, konjakk og Licor 43. Her har vi laget en variant uten alkohol, slik at man kan nyte denne deilige kaffedrikken morgen som kveld!

Den originale Good Morning Vietnam-oppskriften inneholder både Licor 43 og konjakk. I vår KaffeGeek Original har vi erstattet alkoholen med to ulike siruper – en ren vaniljesirup og en vaniljesirup med kanel og muskatnøtt. Dersom du har en alkoholfri konjakk, må du imidlertid gjerne bruke den!

Oppskrift på alkoholfri Good Morning Vietnam

Til den kaldbryggede kaffen anbefaler vi å bruke en mørkbrent type, ettersom disse får mer sødme enn lysere varianter. Vi har brukt Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 60 ml kaldbrygget kaffe
  • 30 ml søtet, kondensert melk
  • 15 ml kanel- og muskatsirup
  • 20 ml vaniljesirup
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med isbiter og hell oppi kaldbrygget kaffe.
  2. I et eget glass, rør sammen kondensert melk og de to sirupene til det er godt blandet.
  3. Hell melkeblandingen forsiktig oppi kaffen.
  4. Rør sakte, slik at du ser den marmorerte effekten som oppstår!

Oppskrift på sirup

Oppbevar sirupene i lufttette beholdere i kjøleskapet. De har da en holdbarhet på opptil 2 uker.

Ingredienser

  • 150 gram sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss vaniljeekstrakt

  • ¼–1 ts kanel
  • ¼–1 ts muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. Hell sukker og vann i en liten kjele, og kok opp. La blandingen småkoke i et par minutter til den blir helt blank og begynner å tykne.
  2. Trekk kjelen fra varmen og tilsett vaniljeekstrakt. Rør til det er godt blandet.
  3. Hell omtrent halvparten av sirupen over i et rent syltetøyglass eller lignende.
  4. Sett kjelen tilbake på varmen, og tilsett kanel og muskat i resten av sirupen. Smak deg frem, slik at den blir så kraftig som du liker. Blir sirupen for tykk, kan du tilsette litt mer vann.
  5. Hell sirupen over i et rent syltetøyglass eller lignende.
  6. La sirupene avkjøles fullstendig på benken før du setter på lokk og putter dem i kjøleskapet.

Relaterte artikler