Kan vi friste med en alkoholfri barraquito?

Denne mocktailen er en KaffeGeek Original!

Barraquito er en søt kaffedrink som opprinnelig kommer fra Tenerife. Her har vi laget en alkoholfri variant som kan nytes til alle døgnets tider!

Siden barraquito serveres lagdelt, er det kanskje ikke så enkelt å vite hvordan den skal drikkes. Trikset er å dytte sitronskallet ned i drikken med en skje, og røre kraftig slik at alle lagene blander seg godt. Det første man smaker er da den syrlige sitronen, før man kjenner den søte vaniljesirupen og til slutt bitterheten fra kaffen. Dette er altså en kaffedrikk med kompleks smaksprofil!

Oppskrift på alkoholfri barraquito

En klassisk barraquito inneholder vaniljelikøren Licor 43. Vi har her erstattet den med hjemmelaget vaniljesirup.

Barraquito skal egentlig lages med espresso, men dersom du ikke har tilgang til en espressomaskin, kan du også bruke sterkt brygget kaffe. Bruk helst en mørkbrent variant. Vi har her brukt Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 30 ml kondensert melk
  • 30 ml vaniljesirup
  • 30 ml espresso/kaffe
  • 1–2 ss melkeskum
  • 1 skive sitronskall
  • Kanel

Fremgangsmåte

  1. Finn frem et passende glass, og forvarm det.
  2. Hell kondensert melk i bunnen av glasset. Pass på så du ikke får melk på kanten av glasset.
  3. Hell vaniljesirupen forsiktig over den kondenserte melken. Bruk en skje, slik at de to lagene ikke blander seg.
  4. Hell over espressoen på samme måte som vaniljesirupen.
  5. Topp drikken med melkeskum.
  6. Dryss over kanel, og server med en skive sitronskall.

Oppskrift på vaniljesirup

Denne sirupen har en holdbarhet på opptil 2 uker når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 150 gram sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. Hell vann og sukker i en liten kjele.
  2. Kok opp blandingen, og la småkoke i et par minutter til den blir blank og begynner å tykne.
  3. Trekk kjelen fra varmen, og hell sirupen oppi et syltetøyglass eller lignende.
  4. La sirupen avkjøles fullstendig på kjøkkenbenken før du setter på lokket og setter den i kjøleskapet.