Denne mocktailen er en KaffeGeek Original!
Siden barraquito serveres lagdelt, er det kanskje ikke så enkelt å vite hvordan den skal drikkes. Trikset er å dytte sitronskallet ned i drikken med en skje, og røre kraftig slik at alle lagene blander seg godt. Det første man smaker er da den syrlige sitronen, før man kjenner den søte vaniljesirupen og til slutt bitterheten fra kaffen. Dette er altså en kaffedrikk med kompleks smaksprofil!
En klassisk barraquito inneholder vaniljelikøren Licor 43. Vi har her erstattet den med hjemmelaget vaniljesirup.
Barraquito skal egentlig lages med espresso, men dersom du ikke har tilgang til en espressomaskin, kan du også bruke sterkt brygget kaffe. Bruk helst en mørkbrent variant. Vi har her brukt Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.
Denne sirupen har en holdbarhet på opptil 2 uker når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Med kaldbrygget kaffe blir denne ismoccaen ekstra god!
Denne kaffedrikken blir nærmest en dessert!
Dette er den perfekte høstdrinken!
Disse digge vaniljemuffinsene fra Ida Gran-Jansen må du prøve!