Stilig og smakfull alkoholfri soufflé espresso martini

En lekker mocktail som smaker nydelig.

Har du lyst til å servere en utrolig kul mocktail til gjestene dine? Da anbefaler vi å lage en alkoholfri soufflé espresso martini!

Espresso martini har blitt utrolig populært de siste årene, og med god grunn – den er en utrolig deilig cocktail som passer for alle kaffeelskere. Det har derfor kommet en rekke ulike varianter av drinken, og et av de nyeste tilskuddene er soufflé espresso martini. Her får du oppskriften på en alkoholfri variant!

Oppskrift på alkoholfri soufflé espresso martini

Ingredienslisten til denne mocktailen ser kanskje lang ut, men det er absolutt verdt det. I kombinasjon gir nemlig alle ingrediensene en helt unik smaksprofil til drinken, som gjør at den smaker nesten som «ekte» espresso martini! Espressoskummet gjør også at den ser utrolig stilig ut – i tillegg til at den smaker helt nydelig.

Ingredienser – espressoskum

  • 1 eggehvite
  • 1 ss lønnesirup
  • 30 ml espresso

Ingredienser – alkoholfri espresso martini

  • 1 tepose med hvit te
  • 30 ml varmt vann
  • 30 ml espresso
  • 1 eggehvite
  • 1 ss lønnesirup
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • ¼ ts kanel
  • ¼ ts kakaopulver
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å lage espressoskummet. Ha alle ingrediensene til skummet i en bolle. Bruk en håndmikser til å vispe skummet skikkelig. Hell skummet oppi et avkjølt martiniglass.
  2. Deretter lager du espresso ‘mocktinien’. Kok opp vann til ca. 80ºC, og la teen trekke i 2–3 minutter – eller så lenge som står på teposen. Ta ut teposen og la avkjøles til romtemperatur.
  3. Lag espresso, og la avkjøles til romtemperatur.
  4. Ha eggehvite, lønnesirup, vaniljeekstrakt, kanel, kakaopulver, hvit te og espresso i en shaker. Rist godt i 30 sekunder.
  5. Tilsett isbiter i shakeren, og rist godt i ytterligere 30 sekunder.
  6. Sil drinken over i en mugge eller noe annet som egner seg å helle av.
  7. Bruk et sugerør til å lage et lite hull i espressoskummet i martiniglasset. Hell den alkoholfrie espresso martinien oppi hullet, slik at skummet forblir på toppen.
  8. Pynt med en kaffebønne eller tre!

Relaterte artikler