Slik lager du dalgona martini

En kombinasjon av espresso martini og dalgona!

To glass med dalgona martini står på et pådekket bord Foto: Colourbox.com

Dalgona var en kaffe som ble svært populær under begynnelsen av pandemien. Trenden startet i Sør-Korea, og takket være TikTok og andre sosiale medier spredde drikkens popularitet seg raskt over hele verden.

Siden det også er utrolig populært å lage ulike kaffecocktails, slik som espresso martini, er det klart at vi måtte teste ut å lage en dalgona martini!

Oppskrift på dalgona martini

Når du skal lage dalgona martini, anbefaler vi å bruke en pulverkaffe laget av arabica-bønner. Mye pulverkaffe lages av robusta-kaffe, men denne er bitrere og har gjerne lavere kvalitet. Se derfor gjerne gjennom butikkhyllene etter en som lages av arabica.

Når det kommer til kaffelikøren, står du fritt til å velge den du selv liker best. Vår anbefaling er imidlertid DELUXE Coffee Liqueur fra Feddie Ocean Distillery. Denne kaffelikøren er laget i samarbeid med Fuglen kaffebar, og har en kraftig smak av spesialkaffe. Siden den er mindre søt enn mange andre varianter, bør du også tilsette litt sukkerlake i drinken. Sukkerlake lages enkelt ved å koke opp like mengder sukker og vann, til sukkeret er fullstendig oppløst. Deretter avkjøles sukkerlaken før du bruker den.

Oppskriften gir nok til ett glass dalgona martini.

Ingredienser

 • 2 ss sukker
 • 2 ss pulverkaffe
 • 2 ss kaldt vann

 • 20 ml kaffelikør
 • 20 ml vodka
 • 50 ml melk
 • 15 ml sukkerlake
 • ½ ts vaniljeessens
 • Isbiter

Fremgangsmåte

 1. Pisk sammen sukker, pulverkaffe og vann til det blir et tykt og lysebrunt skum. Sett til side.
 2. Ha isbiter i en shaker, og tilsett kaffelikør, vodka, melk, sukkerlake og vaniljeessens. Rist godt i 20–30 sekunder.
 3. Sil drinken over i et avkjølt martiniglass.
 4. Topp drinken med dalgona-skummet.
 5. Dryss gjerne over litt kakaopulver som pynt, og nyt!

Relaterte artikler