Denne cocktailen lages med brennevin fra det norske whiskydestilleriet Feddie Ocean Distillery.
Vi var så heldige at vi fikk en «hemmelig» oppskrift på espresso martini, som lages med både kaffelikøren og den blanke akevitten som kommer fra Feddie. Denne oppskriften skiller seg altså fra den klassiske oppskriften ved at den inneholder akevitt i stedet for vodka. Vi har derfor valgt å gi den navnet ‘Fedje spesial’ – for denne oppskriften finner du ikke noe annet sted!
DELUXE Coffee Liqueur er laget i samarbeid med Fuglen kaffebar. Dette er et økologisk kvalitetsprodukt som er mindre søtt enn de fleste andre kaffelikører. Den har en kraftig smak av spesialkaffe, og er derfor helt perfekt å bruke i kaffecocktails.
Også Feddie Blank Akevitt er økologisk, og den har en ren og tydelig smak av sitrus og karve. Den er derfor nydelig i kombinasjon med kaffelikøren.
* Sukkerlake lages ved å koke opp like mengder vann og sukker. Rør til sukkeret er fullstendig oppløst. La deretter sukkerlaken avkjøles før bruk. Sukkerlake kan oppbevares i en lufttett beholder i minst én uke i kjøleskapet.
En raskere metode for å lage espresso martini finnes knapt nok!
Er du ute etter å lage en annerledes cocktail, kan vi anbefale kombinasjonen kaffe og alkohol.
Amarula Espresso Martini er en søt dessertdrink som er lett å lage.
En velbalansert og forfriskende drink!