Amarula Espresso Martini – en drink som er både kaffe og dessert

Amarula Espresso Martini er en søt dessertdrink som er lett å lage.

Et cocktailglass med Amarula Espresso Martini. For å lage denne drinken trenger du Amarula Cream og Caffé Borghetti. Foto: Sjo og Floyd

Etter et godt måltid er det veldig godt med dessert og kaffe. Amarula er en variant av Espresso Martini, og den dekker både kaffe- og dessertbehovet.

Amarula Espresso Martini er basert på krem- og kaffelikør, og det er derfor den smaker så godt. Den har med andre ord stort potensial til å dekke søtbehovet etter middag.

Oppskrift på Amarula Espresso Martini

Drinken lages med Amarula Cream, en kremlikør fra Sør-Afrika med innslag av tropisk frukt og sitrus, samt vanilje og krydder. Den lages på bær fra marulatreet, og det er derfor den har den spesielle, forfriskende smaken. Marulafrukten blir fermentert og laget til en marulavin, som deretter destilleres og modnes på franske eikefat i minst to år. Deretter tilsettes fersk kremfløte. På grunn av dette passer den ypperlig i kaffebaserte drinken og i «voksne» milkshakes.

Ingredienser

  • 3 cl Amarula Cream
  • 3 cl Caffé Borghetti (eventuelt annen kaffelikør)
  • Isbiter
  • Shaker
  • Cocktailglass

Fremgangsmåte

  1. Avkjøl et cocktailglass i fryseren, og fyll det deretter med is.
  2. Hell alle ingrediensene i en shaker og rist til det er godt blandet. Sil deretter over i cocktailglasset.
  3. Pynt med revet sjokolade.
  4. Nyt!

Oppskriften er lånt fra Smakmagasinet.no.

Relaterte artikler