Fjording Espresso Cocktail – kaffe og dessert i én og samme drink

Slå to fluer i én smekk med denne drinken!

Et glass med en drink står ved siden av en mokkakanne Hva med å lage denne cocktailen etter en tung middag? Foto: Colourbox.com

Når du kombinerer kaffe og kremlikør, får du en drink som er så god at den også kan fungere som dessert. Hva med å lage seg en drink etter julemiddagen?

Denne cocktailen bruker Fjording Hazelnut Caramel, som er den første norskproduserte kremlikøren. Den skiller seg ut fra andre typer kremlikør ved at den er mindre søt, noe som gjør at den passer helt perfekt i espressococktails.

Oppskrift på Fjording Espresso Cocktail

Fjording er en kremlikør i en egen klasse. I 2019 vant likøren Double Gold i konkurransen San Francisco World Spirits Competition, som er den mest prestisjefylte konkurransen av sitt slag. Når man kombinerer denne likøren med god espresso, sier det seg selv at resultatet blir fantastisk!

Oppskriften gir nok til én drink.

Ingredienser

  • 10 cl Fjording kremlikør
  • 5 cl espresso *
  • 5 cl kremfløte
  • Isbiter

* Dersom du ikke har espresso, kan du tilberede sterkt brygget kaffe. Bruk gjerne en kraftig kaffe, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Fremgangsmåte

  1. Ha espresso, kremlikør og isbiter i et glass, og rør forsiktig til det er godt avkjølt.
  2. Sil bort isbitene.
  3. Pisk fløten lett, og rør forsiktig inn i drinken.
  4. Hell drinken over i et avkjølt drinkglass.
  5. Pynt gjerne med hele kaffebønner, grovhakkede hasselnøtter og/eller frysetørkede bringebær.

Relaterte artikler