Espresso martini med sjokolade og hasselnøtt

Perfekt for alle kaffe- og skokoladeelskere!

To martiniglass med espresso martini står på et bord Pynt gjerne drinken med revet sjokolade! Foto: Colourbox.com

Det finnes mange varianter av den populære espresso martini.

Denne espresso martini-varianten kombinerer kraftig og bitter espresso med søt og kremet sjokolade, og har et hint av hasselnøtt. Kan det bli stort bedre?

Oppskrift på espresso martini med hasselnøtt og sjokolade

Oppskriften gir nok til to små drinker eller én stor drink. Husk at glassene du bruker skal være avkjølt, så oppbevar dem i fryseren frem til du skal lage drinken!

Ingredienser

  • 30 ml sjokoladelikør, for eksempel Mozart Chocolate Cream
  • 30 ml hasselnøttlikør, for eksempel Frangelico
  • 60 ml vodka
  • 120 ml espresso *
  • Sjokoladesaus
  • Sukker

* Dersom du ikke har ekte espresso, kan du eventuelt lage espresso på AeroPress, eller bruke sterkt brygget kaffe. Vi anbefaler å bruke en kraftig kaffe med mye smak, for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Fremgangsmåte

  1. Fyll en cocktailshaker halvveis full med isbiter. Hell oppi sjokoladelikør, hasselnøttlikør, vodka og espresso. Rist kraftig i omtrent 1 minutt.
  2. Ta martiniglassene ut av fryseren. Hell litt sjokoladesaus på én asjett og sukker på en annen asjett. Snu glassene på hodet og dypp kanten av glassene ned i sjokoladesausen, og deretter i sukkeret. Da får du en fin kant rundt glasset.
  3. Sil drinken over i glassene, og nyt umiddelbart!

Relaterte artikler