Bushwacker – en kaffecocktail med sjokolade!

Kaffe møter sjokolade i denne klassiske drinken.

To Bushwacker-drinker står ved siden av hverandre Foto: Colourbox.com

Bushwacker er en klassisk cocktail som kan minne om en sjokolademilkshake – bare med kaffesmak!

Bushwacker ble funnet opp i 1975 av bartenderen Angie Conigliaro og Tom Brokamp på Sapphire Pub på Jomfruøyene. Drinken fikk navnet «Bushwacker» på grunn av den besøkende hunden Bushwack, en afghansk mynde som stadig vekk var innom puben sammen med eierne sine. Cocktailen spredte seg deretter raskt gjennom Jomfruøyene, og ble så brakt videre til Florida av bartendere som hadde vært på besøk. Siden den gang har drinken blitt populær verden over.

Oppskrift på bushwacker

Det finnes mange ulike varianter av Bushwacker. Denne varianten lages imidlertid med rom, kaffelikør, kakaolikør, kokoskrem og helmelk.

Selv om man står fritt til å velge brennevinstyper selv, vil vi anbefale å bruke kaffelikøren Feddie Coffee Liqueur. Denne er produsert på den lille øya Fedje nordvest for Bergen, og har en utrolig god smak! Siden den er mindre søt enn mange andre kaffelikører, kan man eventuelt vurdere å tilsette litt sukker i drinken – avhengig av hvor søt man ønsker at den skal være.

Ingredienser

  • 20 ml mørk rom
  • 20 ml kaffelikør
  • 20 ml mørk kakaolikør
  • 60 ml kokoskrem
  • 60 ml helmelk
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Hell rom, kaffelikør, kakaolikør, kokoskrem og helmelk i en blender. Tilsett isbiter.
  2. Kjør blenderen til isbitene er knust og drinken har fått en slush-aktig konsistens.
  3. Hell drinken over i et høyt glass.
  4. Pynt gjerne med marshmallows og sjokoladesirup!

PS! Ønsker du å variere drinken? Prøv for eksempel å tilsette Bailey’s, Cointreau eller iskrem!

Oppskrift fra: foodandwine.com