Kaffe møter sjokolade i denne klassiske drinken.
Foto: Colourbox.comBushwacker ble funnet opp i 1975 av bartenderen Angie Conigliaro og Tom Brokamp på Sapphire Pub på Jomfruøyene. Drinken fikk navnet «Bushwacker» på grunn av den besøkende hunden Bushwack, en afghansk mynde som stadig vekk var innom puben sammen med eierne sine. Cocktailen spredte seg deretter raskt gjennom Jomfruøyene, og ble så brakt videre til Florida av bartendere som hadde vært på besøk. Siden den gang har drinken blitt populær verden over.
Det finnes mange ulike varianter av Bushwacker. Denne varianten lages imidlertid med rom, kaffelikør, kakaolikør, kokoskrem og helmelk.
Selv om man står fritt til å velge brennevinstyper selv, vil vi anbefale å bruke kaffelikøren Feddie Coffee Liqueur. Denne er produsert på den lille øya Fedje nordvest for Bergen, og har en utrolig god smak! Siden den er mindre søt enn mange andre kaffelikører, kan man eventuelt vurdere å tilsette litt sukker i drinken – avhengig av hvor søt man ønsker at den skal være.
PS! Ønsker du å variere drinken? Prøv for eksempel å tilsette Bailey’s, Cointreau eller iskrem!
Oppskrift fra: foodandwine.com
Med kaldbrygget kaffe blir denne ismoccaen ekstra god!
Amarula Espresso Martini er en søt dessertdrink som er lett å lage.
Med sjokolade og vaniljeis i kaffeshaken blir den en farlig god fristelse.
Kaffe + sjokolade + mint = en upåklagelig kombinasjon.