Mint-kaffelade: Deilig kaffe med sjokolade og mint!

Kaffe + sjokolade + mint = en upåklagelig kombinasjon.

Et glass med kaffelade med mint står på et bord med to mintsjokolader liggende ved siden av Hva med å unne seg en mint-kaffelade i løpet av helgen? Foto: Tellus Works

Kombinasjonen av kaffe og sjokolade – eller kaffelade, om du vil – er høyt elsket verden over.

Det er imidlertid litt mer uenigheter om mint og sjokolade. Selv om det er en verdenskjent kombinasjon, er det gjerne slik at man enten hater eller elsker det. Dersom du er av sistnevnte type, anbefaler vi å teste ut denne oppskriften på mint-kaffelade!

Oppskrift på mint-kaffelade

Vi har brukt After Eight i vår kaffelade, men også annen mintsjokolade fungerer fint. Bruk gjerne favoritten din, så er du sikker på at mint-kaffeladen blir perfekt!

Dersom du ikke har mulighet til å lage espresso, går det også fint å bruke sterkt brygget kaffe. Det passer for eksempel godt med Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World!

Se video av fremgangsmåten på KaffeGeek sin Facebook-side!

Ingredienser

  • 2 biter med mintsjokolade
  • 1 dl helmelk
  • 1 dl espresso
  • Sjokoladesaus
  • Krem og kakaopulver til pynt

Fremgangsmåte

  1. Dekk innsiden av et kaffeglass med sjokoladesaus.
  2. Legg mintsjokoladen i bunnen av glasset, og heller over varm espresso.
  3. Varm opp melken til rett før kokepunktet, og hell oppi glasset.
  4. Pynt gjerne med litt pisket krem, og dryss over kakaopulver eller revet sjokolade.
  5. Nyt!

Relaterte artikler