12 sprø kaffesmaker du bare må prøve – del 3

Kaffe med smak av arme riddere, pretzels og iskrem … hvorfor ikke?

En bolle med grønn mintiskrem står på et bord – ville du prøvd sprø kaffesmaker som kaffe med mintiskrem? Iskrem og kaffe er jo godt sammen, så hvorfor ikke drikke kaffe som smaker iskrem? Foto: Colourbox.com

Enten du er kaffeelsker og vil teste ut nye kaffesmaker, eller du er lei av det merket du vanligvis drikker, finnes det enkelte kaffesmaker som er verdt å teste ut – rett og slett fordi de er helsprø.

Blant annet Bones Coffee Company, CoffeeAM og Christopher Bean Coffee er kaffeselskaper som eksperimenterer med uvanlige kaffesmaker. Vi har tidligere skrevet om kaffe med smak av whisky og rom, men de uvanlige smakskombinasjonene stopper ikke der.

Arme riddere

Arme riddere, eller French toast som det også heter, er en favoritt til søndagsfrokosten her i hus. For hva kan vel slå deilige, gyllenstekte arme riddere sammen med en god kopp kaffe? Det må vel være kaffe med smak av arme riddere, det. Kaffen kombinerer smaken av lønnesirup, toast og kanel med premium Arabica-bønner. Denne kaffen kan du nyte hver dag, om du vil, for den inneholder verken sukker eller kalorier.

Lysbrent kaffe med smak av «vanlige» arme riddere kan kjøpes hos Christopher Bean til $9. Dersom du ønsker en litt annen vri, får du også kaffe med smak av arme riddere og epler til $9. Denne kaffen er også lysbrent, og lover et friskt innslag av ferske epler.

Dersom du ønsker mediumbrent kaffe med smak av arme riddere, får du kjøpt dette hos Bones Coffee til $15. Denne kaffen lover også et hint av vanilje sammen med smaken av arme riddere og kaffe.

Salt pretzel

Tanken bak denne kaffen var å hedre Oktoberfest og Tyskland. Og hva passer vel da bedre enn kaffe med smak av salte pretzels? Bones Coffee Company lover at denne kaffen vil få deg til å både danse og synge i løpet av kort tid, så da må den jo være bra. Kaffen består av 100 % mediumbrente Arabica-bønner. Kaffen heter Wunderbones, men ettersom den ble produsert i et begrenset opplag, er den dessverre ikke lenger til salgs.

Mintiskrem med sjokoladebiter

Å blande kaffe og iskrem er ikke en ny oppfinnelse. Har du for eksempel prøvd å lage affogato, som er espresso helt over iskrem? Hvis du ikke har prøvd denne desserten, har du gått glipp av noe stort. Men hvis du drikker denne iskremkaffen fra Bones Coffee Company, vil du få en liten idé om hva du har gått glipp av. Fordelen med denne kaffen er at den kan nytes når som helst på døgnet, med god samvittighet. Kaffen er lysbrent og består av 100 % Arabica-bønner.

Kaffen heter Mint Invaders (from chocolate space) og kan kjøpes til $15.

Relaterte artikler