12 sprø kaffesmaker du bare må prøve – del 1

Det skal i alle fall ikke stå på oppfinnsomheten når det kommer til disse helsprø kaffesmakene.

En hvit skål med fargede frokostblandingringer står på et bord, med en mugge med melk ved siden av. Frokostblanding og kaffe er et vanlig innslag til frokost. Men har du noen gang smakt kaffe som smaker som frokostblanding? Foto: Colourbox.com

Enten du er kaffeelsker og vil teste ut nye kaffesmaker, eller du er lei av det merket du vanligvis drikker, finnes det enkelte kaffesmaker som er verdt å teste ut – rett og slett fordi de er helsprø.

Blant annet Bones Coffee Company, CoffeeAM og Christopher Bean Coffee er kaffeselskaper som eksperimenterer med uvanlige kaffesmaker. Vi har tidligere skrevet om kaffe med smak av whisky og rom, men de uvanlige smakskombinasjonene stopper ikke der.

Fruktig frokostblanding

Denne kaffen har smak av fruktig frokostblanding med melk – i hvert fall lover Bones Coffee Company det. Smaken skal være rund med balansert innslag av frukt, laget av 100 % Arabica-bønner som er mediumbrent. Dette er nok den eneste frokosten du trenger!

Kaffen heter Electric Unicorn og koster $15 på nettsiden til Bones Coffee.

Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Pinot noir

Kommer vi noen gang til å gå lei av kombinasjonen kaffe + alkohol? Vårt svar er «nei». Vi har skrevet om mange kaffedrikker med alkohol, men nå kan du også få kaffe med smak av vin som er alkoholfri. Denne er det derfor sosialt akseptert å drikke selv til frokost!

Kaffen lages ved at grønne kaffebønner lagres i 45–60 dager i vintønner som fortsatt er fuktige. Etter at alkoholen har fordampet og kaffebønnene har tatt til seg vinsmaken, blir bønnene brent slik at vinsmaken kommer tydelig frem. Du kan velge mellom kaffe lagret i tønner med Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir.

Kaffen kan kjøpes i et flott boks-sett fra Cooper’s Cask Coffee til $30. Settet inneholder alle de tre vinsmakene.

Jordbærostekake

Ostekake er en favoritt hos mange, og det er det en grunn til. Den er silkemyk med frisk smak av frukt. Hva skjer hvis du kombinerer jordbærostekake med kaffe? Det hadde Christopher Bean Coffee lyst til å finne ut. Denne kaffen kombinerer derfor smaken av søte jordbær, syrlig ostekake og fyldig smak av lysbrent kaffe, laget av l00 % Arabica-bønner. Resultatet er visstnok en aroma som er så deilig at du kommer til å sveve gjennom kjøkkenet for å få deg en kopp.

Kaffen kan kjøpes hos Christopher Bean Coffee til $9.

Relaterte artikler