I del 1 av denne serien får du fire frokostoppskrifter med kaffe.
Hva med å lage pannekaker med kaffe til frokost? Foto: Colourbox.comDet finnes mange oppskrifter med kaffe, og drikken kan være med på å ta mange matretter til nye høyder. Ved å tilsette kaffe kan matretter få en ekstra dybde. Hva slags type man velger påvirker også hvordan smaken på den oppgraderte retten blir. Her får du 4 overraskende frokostoppskrifter som inneholder kaffe.
Kaffe til frokost er en nødvendighet for veldig mange. Men hva med å prøve noe helt nytt, og teste ut en av disse frokostoppskriftene med kaffe?
Granola er helt nydelig til frokost, og det er enkelt å variere. Du kan for eksempel spise granola med melk, yoghurt, kesam og cottage cheese – kanskje toppet med frukt og bær. Denne granolaen består av havregryn, pekannøtter, linfrø, malt kaffe, dadler, mandelsmør, agavesirup, vaniljeekstrakt, havsalt og vann. I denne oppskriften er det viktig å bruke en god kaffe, gjerne favoritten din. Denne granolaen kan også gjøres gluten- og laktosefri.
Du kan finne hele oppskriften på veggieinspired.com.
Pannekaker er en helgefavoritt for mange. Men hva med å kombinere pannekakene og kaffen? Her kan du velge favorittoppskriften din på pannekaker – gjerne med sjokoladebiter – og legge til 1–2 spiseskjeer pulverkaffe (eller mer om du ønsker sterkere kaffesmak). Og vips! så får du deilige pannekaker med smak av kaffe.
Det finnes mange oppskrifter på kaffepannekaker på nett, for eksempel på preventionrd.com og yummy.ph. Her er det altså bare å prøve seg frem.
Vi har tidligere skrevet om grøtlatte, som er en kombinasjon mellom havregrøt og kaffe latte. Denne varianten minner imidlertid mer om vanlig havregrøt, eller kjøleskapsgrøt, bare med kaffesmak. Her velger du favorittoppskriften din på havregrøt eller kjøleskapsgrøt, og bytter bare ut noe av væsken med kaffe. Bruk gjerne espresso eller sterk varmbrygget kaffe for havregrøt, og kaldbrygget kaffe for kjøleskapsgrøt.
Du finner oppskrift på kaffehavregrøt blant annet på tine.no.
Det er lite som slår arme riddere en sen søndagsmorgen. Og hvis du vil ha en litt mer episk frokost, kan du kombinere morgenkaffen med frokosten – og lage arme riddere med kaffesmak. Vanlige arme riddere består av egg, helmelk, kanel, sukker, kardemomme og salt, samt loffskiver. Her kan man gjerne bruke litt tørre loffskiver, ettersom de trekker til seg mer av eggeblandingen enn fersk loff. Loffskivene dynkes i eggeblandingen, og stekes deretter i en stekepanne med smør. For å oppgradere de arme ridderne til kafferiddere, bytter du ut noe av melken med kaffe, eller blander inn pulverkaffe i eggeblandingen.
Oppskrifter på kafferiddere finner du blant annet på vanhoutte.com, cafedelites.com og chefsouschef.com.
Dette er første del av en serie på 9.
Denne iskaken kan lages med cognac og kaffe, eller med kakao og melkesjokolade for en barnevennlig variant.
Disse sjokoladekakebitene med sjokoladeglasur smaker ikke bare digg – de er også enkle å lage.
Her er en litt luksuriøs bolleoppskrift hvor kaffe er en viktig del av fyllet.
Prøv Ida Gran-Jansens tiramisu-mousseiskremkake. Den har også et sprøtt element!