Prøv Ida Gran-Jansens tiramisu-mousseiskremkake. Den har også et sprøtt element!
Tiramisu – som iskake. Kan det bli stort bedre? Foto: Ida Gran-JansenTiramisu-iskake er det beste av begge verdener – kaffe på den ene siden, og iskake på den andre. Den er i tillegg naturlig glutenfri!
I denne oppskriften er det viktig å velge en kaffe som går godt sammen med kremfløte. Kaffen som er brukt her er Evergood Dark Roast – en mørkbrent kaffe med god smak. Den gir en subtil, men fortsatt fremtredende, kaffesmak. Vi har brukt presskanne til å lage kaffen, men andre tilberedningsmetoder går like fint. Det viktigste er at du lager kaffen litt sterkere enn du ellers ville gjort.
Bunnen av iskaken er en kombinasjon av smeltet sjokolade og hakkede nøtter. Bunnen vil stivne, slik at du får et sprøtt element i kaken (nam!). Toppen består av et dryss med kakao og espressopulver.
Beregn omtrent 12 timer fra du begynner å lage kaken til den er serveringsklar.
Det første du kan gjøre er å lage kaffen som skal i iskremen.
Denne tiramisu-iskaken er absolutt best når den ikke er stivfrossen. Dersom du merker at kaken er stivfrossen etter den har vært i fryseren, kan du derfor la den stå på kjøkkenbenken i 30 minutter før servering. Hvis ikke kan du ta den ut av fryseren og holde den kald i kjøleskapet frem til servering.
Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.
Trodde du at tiramisu var en vanskelig kake å lage? Faktisk er den overraskende enkel.
Perfekt for å kose seg med i en ellers litt mørk tid.
Iskrem er godt alene, men sammen med kaffe smaker det om mulig enda bedre.
Enkelte desserter passer bedre til ulike kaffedrikker enn andre.