Tiramisu: En dessert som er skapt for kaffe

Trodde du at tiramisu var en vanskelig kake å lage? Faktisk er den overraskende enkel.

En kakebit med tiramisu, med et kirsebær på toppen. Tiramisu er den perfekte desserten ved siden av kaffe. Foto: Colourbox.com

Tiramisu er en himmelsk dessert for mange. Det er lett å få vann i munnen av å tenke på denne italienske drømmen av en kake, for ikke å snakke om hvis vi ser bilder av den.

Du tenker kanskje at tiramisu er en innviklet kake å lage, men den er faktisk ganske grei.

Oppskrift på tiramisu

Tiramisu behøver ingen steking eller fiksfakserier – så bare prøv!

Ingredienser

  • 3 eggeplommer
  • 3 ss molasse eller brunt sukker
  • 300 gr mascarpone
  • Mellom 16 og 25 fingerkjeks – flere eller færre etter ønske
  • 3 dl kald espresso – bruk gjerne Evergood Dark Roast
  • 2 ss konjakk, marsala eller likør etter ønske. Forsøk gjerne med Strega, en italiensk safranlikør, dersom du får tak i den!
  • 2 ss kakaopulver
  • 4 ss revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Bland eggeplommer og sukker, og pisk det luftig.
  2. Tilsett osten.
  3. Legg et lag i bunnen av en form.
  4. Dypp kjeksene raskt i kaffe blandet med ønsket vin/brennevin – alternativt kan du legge kjeksene på en rist, ha kaffeblandingen i en sprøyteflaske og så gi kjeksene en dusj. Trikset er at de skal få kaffesmak, men ikke bli for bløte.
  5. Legg kjeksene på kremen.
  6. Ha resten av kremen over.
  7. Ha kakaopulveret i en liten sil og sikt det over kaken før du drysser over sjokoladen.
  8. Settes til avkjøling et par timers tid. Om du skal ha gjester, kan du gjerne lage kaken om formiddagen og la den stå kjølig til den skal serveres.

Du kan også pynte den med kaffegelé. Dette er utradisjonelt, men en artig og smakfull vri.

Relaterte artikler