«Ganache» lyder flott – men hva er det, og kan man lage det selv?
Ganache er en herlig sjokoladekrem som passer på mange typer kaker. Foto: Colourbox.comSelv om det høres fancy ut, er det fullt mulig å lage ganache hjemme – og det er ikke så altfor vanskelig heller. Vi anbefaler å prøve en kaffeganache som er perfekt på en hvilken som helst bunn. Den er søt, men ikke for søt – uansett om du velger nøttebunn, kjeksbunn, kakebunn eller om du velger å ha den som krem mellom to mandelflarn. Dette er en innertier! Nedenfor finner du også oppskrift på mandelflarn.
Legg også merke til at vi bruker litt soyasaus i denne oppskriften. Det høres kanskje merkelig ut, men det gir ørlite salt i smaken, og fungerer som en smaksforsterker for sjokoladens aroma.
Vil du heller lage kjeksbunn? Da kan vi anbefale den vi har brukt til moussekake med kaffe.
Ganachen blir faktisk så god at den kan spises alene!
Den søte drikken får en uslåelig kombinasjon av smaker.
Lag din egen sjokoladesaus!
Det er vanskelig å tenke seg en bedre duo enn kaffe og sjokolade.