Lag gresskartiramisu til Halloween!

Høsten er tiden for gresskar.

En serveringsskål med gresskartiramisu står på et fargerikt underlag Foto: Adobe Firefly

Er du lei av gresskar ennå? Det er i alle fall ikke vi! Derfor har vi laget en oppskrift på gresskartiramisu. Denne blir nesten som å spise en pumpkin spice latte til dessert!

Det er noen vesentlige forskjeller mellom gresskartiramisu og klassisk tiramisu. For det første inneholder selvsagt førstnevnte gresskar, men eggene er også sløyfet. I tillegg inneholder den de samme krydderne som brukes i pumpkin spice latte.

Oppskrift på gresskartiramisu

I denne oppskriften trenger man gresskarpuré. Dette kan kjøpes hermetisk i enkelte dagligvarebutikker, men det er også enkelt å lage selv – og det smaker veldig mye bedre! Alt du behøver å gjøre, er å skjære gresskarkjøtt opp i store terninger. Ha gresskarterningene i en kjele med vann, og kok opp over middels varme. La gresskaret småkoke i 20–25 minutter, til de er helt møre. Hell deretter av vannet, og ha gresskaret i en blender eller lignende. Kjør til du får en helt jevn puré.

Pumpkin spice-kryddermiks lages ved å blande ulike kryddere som du mest sannsynlig allerede har i kjøkkenskapet. Ha 20 gram malt kanel, 10 gram malt ingefær, 5 gram malt kryddernellik, 2 gram malt muskat og 2 gram malt pepper i en liten bolle, og rør slik at det blander seg. Og vips! så har du pumpkin spice-kryddermiks.

Ingredienser

  • 4,5 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl brunt sukker
  • ¾ ts malt ingefær
  • ¾ ts malt kanel
  • ¼ ts flaksalt
  • ¼ ts malt muskatnøtt
  • 1 dl + 4 ss hvitt sukker
  • 3,5 dl mascarpone
  • 3,5 + 2,5 dl kremfløte
  • 4,5 dl kaffe
  • 400 gram ladyfingers
  • Sjokoladeflak og kandiserte ingefær, til pynt

Fremgangsmåte

  1. Ha gresskarpuré, brunt sukker, ingefær, kanel, flaksalt, muskattnøtt og 1 dl hvitt sukker i en stor bolle. Pisk det raskt sammen.
  2. Tilsett mascarpone og 3,5 dl kremfløte, og pisk blandingen til det dannes myke topper. Pass på så den ikke overpiskes.
  3. Trakt kaffe, og ha i en liten bolle. Tilsett 2 ss hvitt sukker, og rør til sukkeret har løst seg opp. La kaffen avkjøles.
  4. Når kaffen er avkjølt, dypp 6 ladyfingers raskt på hver side og putt i en 4 liters serveringsskål. Ha over et lag med gresskarkrem. Gjenta dette 5 ganger til. Avslutt med gresskarkrem.
  5. Dekk bollen med plastfolie, og sett i kjøleskapet over natten.
  6. Før servering, ha 2,5 dl kremfløte og 2 ss hvitt sukker i en bolle. Pisk det til krem.
  7. Ha kremen over tiramisuen, og pynt gjerne med sjokoladeflak og kandiserte ingefær. Server gjerne med en kopp nytraktet kaffe, og nyt!

Oppskrift hentet fra: foodandwine.com

Relaterte artikler