Høsten er tiden for gresskar.
Foto: Adobe FireflyDet er noen vesentlige forskjeller mellom gresskartiramisu og klassisk tiramisu. For det første inneholder selvsagt førstnevnte gresskar, men eggene er også sløyfet. I tillegg inneholder den de samme krydderne som brukes i pumpkin spice latte.
I denne oppskriften trenger man gresskarpuré. Dette kan kjøpes hermetisk i enkelte dagligvarebutikker, men det er også enkelt å lage selv – og det smaker veldig mye bedre! Alt du behøver å gjøre, er å skjære gresskarkjøtt opp i store terninger. Ha gresskarterningene i en kjele med vann, og kok opp over middels varme. La gresskaret småkoke i 20–25 minutter, til de er helt møre. Hell deretter av vannet, og ha gresskaret i en blender eller lignende. Kjør til du får en helt jevn puré.
Pumpkin spice-kryddermiks lages ved å blande ulike kryddere som du mest sannsynlig allerede har i kjøkkenskapet. Ha 20 gram malt kanel, 10 gram malt ingefær, 5 gram malt kryddernellik, 2 gram malt muskat og 2 gram malt pepper i en liten bolle, og rør slik at det blander seg. Og vips! så har du pumpkin spice-kryddermiks.
Oppskrift hentet fra: foodandwine.com
Gresskarlatten smaker aller best i forbindelse med Halloween!
Halloween er rett rundt svingen – så hvorfor ikke lage seg en pumpkin spice islatte?
«Pumkin Spice Latte» – gresskarlatte – kan du enkelt lage selv.
Denne cocktailen passer perfekt om høsten!