Iskrem med deilig og mild smak av kaffe, sjokolade og karamell.
Dersom du virkelig skal imponere gjester, eller har lyst til å kose deg litt ekstra i helgen, kan vi anbefale å lage Kahlúa-iskrem. Den har deilig smak av kaffe og karamell, med crunchy biter av sjokoladetrukkede kaffebønner.
Dulce de leche er en type karamellisert melk. Den kan enten kjøpes på boks på butikken, eller så kan man lage det selv ved å koke søtet, kondensert melk på lav varme i 2–3 timer.
Du kan selv velge hvor mye Kahlúa du ønsker i iskremen. Dersom du bruker 60 cl vil iskremen få en sterk, men deilig, smak av Kahlúa. I tillegg vil alkoholen gjøre at iskremen får en litt mykere konsistens. Dersom du ønsker å lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut Kahlúa med avkjølt espresso eller sterk kaffe.
Denne oppskriften gir omtrent 1,5 liter ferdig iskrem.
* Dersom du ønsker en litt annen variant, kan du prøve med Bailey’s med espresso. Da får du mer sjokoladesmak og en litt mildere kaffesmak.
Dulce de leche er deilig, karamellisert melk. Tilsett gjerne litt havsalt for ekstra god smak! Foto: Colourbox.com
* Dersom du ikke har iskremmaskin, kan du gjøre dette steget manuelt. Putt da iskremblandingen i en beholder i fryseren, og ta den ut med et mellomrom på 30–45 minutter for å røre i den. Her gjelder det å røre kraftig, slik at blandingen får en slush-aktig konsistens uten klumper. Putt boksen tilbake i fryseren. Gjenta dette frem til iskremen får samme konsistens som softis. Resultatet blir like bra som med iskremmaskin, men det er noe mer tidkrevende.
Prøv Ida Gran-Jansens tiramisu-mousseiskremkake. Den har også et sprøtt element!
Iskake er kjempegodt. Og for oss som er glad i kaffe, er det ekstra stas med kaffeis.
Perfekt for å kose seg med i en ellers litt mørk tid.
Denne tyske iskaffen er mer dessert enn drikke!