< 1 minutt

Har du smakt softis med kaffe?

Softis hører sommeren til, men har du forsøkt å lage det selv? Prøv vår oppskrift på kaffesoftis!

En softis i kjeks. Hva er ditt favorittstrøssel på softis? Foto: Colourbox.com

Når softis blir laget profesjonelt, brukes det en pumpeteknikk for å doble mengden med luft i iskremen. Dette gir softis en «lettere» struktur enn vanlig iskrem.

Når du lager hjemmelaget softis, er teknikken litt mer arbeidskrevende, og du får virkelig ristet løs!


Hjemmelaget softis

Du trenger

  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1 dl melis
  • 0,5–1 dl kaffe
  • rikelig med isbiter
  • 8–10 ss salt
  • fryseposer/brødposer

Slik gjør du det

  1. I en bakebolle heller du i fløte, melk, melis og kaffe og rører rundt.
  2. Hell softis-røren over i en mellomstor pose av typen frysepose/brødpose. For å unngå søl kan det være lurt å plassere posen i en beholder med toppen av posen tredd over kanten.
  3. Knyt posen godt igjen.
  4. Legg isbiter (ikke bruk opp alle) i bunnen av en større pose.
  5. Hell over salt.
  6. Legg posen med røren oppi posen med is og hell over mer is.
  7. Knyt igjen den store posen og rist i ca. 10 minutter.
  8. Ta ut posen med softisen.
  9. Bruk helst en sprøytepose med egnet tipp hvis du har tilgang på dette. Hvis du ikke har det, klipper du et lite hull nederst i det ene hjørnet på posen. Det kan i så fall være lurt å legge posen oppi en ny pose (som du også klipper en åpning i) før du begynner å sprøyte ut softis.
  10. Sprøyt ut softisen i enten iskjeks, eller beger/skåler.
  11. Pynt gjerne med valgfri topping. Her er det jo etter hvert blitt mye å velge mellom!