Hjemmelaget kaffeis på pinne

Sol, sommer og is på pinne!

Kaffeis på pinne Kan det friste med kaffeis og en kopp kaffe til? Foto: Colourbox.com

Er du glad i kaffeis? Lager du disse, kan du bli selvforsynt med deilige ispinner i sommer.

Ispinnene kan gjerne dekoreres med sjokolade om du ønsker det, men de er også gode som de er. De er jo tross alt laget av kaffeis!

Søtning

I oppskriften er det brukt kaffesirup, som er en tykk løsning av sukker som brukes i matlaging. Mange kaffesiruper er tilsatt smak, som for eksempel sjokolade, karamell, hasselnøtt og vanilje. Disse brukes i ulike kaffedrikker, men egner seg også til milkshake, smoothie og iskrem. Hvis du ikke har en egen kaffesirup tilgjengelig, kan du fint bruke en hvilken som helst sirup.

Oppskrift

 

Ingredienser – iskrem

  • 1 dl kaffe *
  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 4 ss kaffesirup (søtning etter eget ønske)

* Bruk gjerne Evergood Dark Roast for ekstra kraftig kaffesmak!

Ingredienser – pynt

  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 ss kokosfett

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en stor beholder og en isform.
  2. Hell kaffe, fløte, melk og kaffesirup i beholderen. Bland det godt sammen.
  3. Hell blandingen over i en isform.
  4. La isformen stå i fryseren i minst 6 timer.
  5. Hvis du ønsker pynt til ispinnene, kan du smelte kokesjokolade med kokosfett.
  6. Bruk en skje til å fordele sjokoladen over ispinnene.

Relaterte artikler