Slik lager du semifreddo med kaffesmak

Denne myke iskremen er helt perfekt til både hverdags og fest!

Et lite beger med semifreddo med kaffesmak som er pyntet med kaffebønner står på en trebenk Hvis du har semifreddo i fryseren, er du alltid klar for besøk! Foto: Colourbox.com

‘Semifreddo’ er italiensk og betyr ‘halvkald’, og er en type iskrem som har omtrent samme tekstur som frossen mousse. Iskremen kan lages med et hav av ulike smakskombinasjoner, men dette må være favoritten vår – semifreddo med kaffesmak.

Semifreddo er svært enkelt å lage, men ettersom den må stå i fryseren over natten, gjelder det å planlegge litt god tid i forveien. Semifreddoen kan gjerne fryses i en brødform, slik at det er enkelt å skjære den i «skiver» når den serveres. Eventuelt kan den fryses i en bolle som tåler å stå kaldt.

Oppskrift på semifreddo

Bruk gjerne de nøttene du liker best i denne oppskriften. Både hasselnøtter, pistasjnøtter, mandler og peanøtter fungerer utmerket!

Oppskriften gir nok til 6–8 porsjoner.

En glasskål med semifreddo med kaffesmak, pyntet med hakkede valnøtter, står på en duk

Bruk gjerne favorittnøttene dine i denne oppskriften! Foto: Colourbox.com

Ingredienser

 • 0,5 dl nøtter
 • 0,5 dl sukker
 • 3,5 dl kremfløte
 • 4 dl søtet, kondensert melk
 • 1,5 ss espressopulver
 • Kaffebønner til pynt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

 1. Rist nøttene i 4–5 minutter på 175ºC i ovnen. Følg nøye med, slik at de ikke brenner seg. Når de er ferdigristet, tar du dem ut av ovnen og heller dem over i et rent kjøkkenhåndkle. Gni dem godt sammen, slik at alle skallrester fjernes. Legg deretter nøttene til side for avkjøling.
 2. Kle et stekebrett med bakepapir, og lag karamell ved å ha sukker i en tykkbunnet gryte over middels høy varme. Ikke rør. Når sukkeret begynner å smelte og endre farge, skrur du ned varmen og snurrer forsiktig på kjelen til alt sukkeret har løst seg opp. Dersom sukkeret begynner å bli mørkt, skru ned varmen ytterligere.
 3. Tilsett nøttene, og rør dem forsiktig inn i karamellen. Hell karamellen utover det bakepapirkledde stekebrettet, og sett til avkjøling.
 4. Når karamellen har stivnet fullstendig, brekker du den opp og putter den i en blender. Pulser blenderen slik at karamellen knuses. Karamellen skal være i relativt små biter, men bitene skal ikke være jevnstore. Sett til side 2–3 ss av karamellblandingen – dette skal brukes til pynt når semifreddoen serveres.
 5. Kle en brødform med plastfolie. La det henge plast over kanten på brødformen, slik at du enkelt kan løfte ut semifreddoen når den er ferdig.
 6. Pisk sammen kremfløte, kondensert melk og espressopulver i 5 minutter til det dannes topper. Tilsett den hakkede karamellen og rør.
 7. Hell blandingen i brødformen, og dekk med plastfolie slik at det ikke slipper til noe oksygen. Sett i fryseren over natten.
 8. Når du skal severe semifreddoen, løfter du den ut av formen ved hjelp av plastfolien. Plasser den opp-ned på et serveringsfat, og strø over den hakkede karamellen og hele kaffebønner.

Kilde: marinij.com

Relaterte artikler