Eiskaffee er en tysk iskremkaffe – slik lager du den

Denne tyske iskaffen er mer dessert enn drikke!

Eiskaffee er tysk for ‘iskaffe’, men det er ikke det samme som vi kaller iskaffe. Den tyske kaffedrikken lages nemlig med iskrem og pisket krem.

Kaffe og iskrem er en svært populær kombinasjon – se blant annet på affogatoen, som lenge har vært en favoritt! I Eiskaffee skal imidlertid kaffen være kald, slik at iskremen ikke smelter på samme måte som i affogato.

Oppskrift på Eiskaffee

I denne oppskriften kan du selv velge om du ønsker å bruke varmbrygget kaffe som er avkjølt – for eksempel japansk iskaffe – eller kaldbrygget kaffe. Bruk gjerne en kraftig kaffetype, for eksempel Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World, og lag kaffen sterkere enn du vanligvis gjør. På denne måten vil ikke kaffesmaken forsvinne i iskremen!

Den klassiske oppskriften på Eiskaffee lages med vaniljeiskrem, men du kan også bruke andre smaker. Prøv deg gjerne frem for å finne din favoritt!

Oppskriften gir nok til én porsjon.

Ingredienser

  • 2,5 dl kald kaffe, eventuelt 1 kald espressoshot
  • 1–2 kuler med vaniljeiskrem
  • Pisket krem
  • Sjokoladesaus til pynt
  • Revet sjokolade til pynt

Fremgangsmåte

  1. Putt vaniljeiskremen i et glass.
  2. Hell over den kalde kaffen.
  3. Topp kaffen med pisket krem, hell over litt sjokoladesaus og pynt med revet sjokolade!

Tips! Ønsker du å lage en voksenversjon av kaffedrikken? Eiskaffee smaker nydelig med mange typer brennevin – for eksempel Kahlúa for ekstra kaffesmak, Baileys for litt sjokolade eller Licor 43 for mer vanilje! Rom, whisky og bourbon passer også ypperlig, så her er det bare å prøve seg frem.

Oppskrift fra: coffeeaffection.com

Relaterte artikler