En flammende cocktail toppet med krem og sjokolade!
Rüdesheimer Kaffee er en søt og varmende kaffedrink! Foto: Sjo og FloydRüdesheimer Kaffee er en ikonisk kaffedrink som ble funnet opp av TV-kokken Hans Karl Adam i 1957. Siden den gang har drinken vært et fast innslag på barer og kaffebarer over hele Tyskland. Den er søt og varmende, og er perfekt som en liten pick-me-up på kalde vinterkvelder!
Tradisjonelt skal Rüdesheimer Kaffee lages og serveres i en helt spesiell kopp. Kaffedrinken smaker imidlertid like godt fra en vanlig kopp!
Obs! Når man lager Rüdesheimer Kaffee, skal man sette fyr på brennevinet. Siden alkohol er svært brannfarlig, må man være forsiktig når man gjør dette! Vår anbefaling er derfor å lese seg opp på hvordan dette gjøres på en forsvarlig måte. Hvis du er usikker på hvordan du tenner på en cocktail, anbefaler vi å ikke gjøre det. Et alternativ kan da være løse opp sukkeret i den varme kaffen. Smaken blir noe annerledes, men godt blir det likevel!
Tips! Foretrekker du iskaffe? Da kan du enkelt lage en kald versjon av Rüdesheimer Kaffee ved å bruke kald kaffe i stedet for varm. Bruk gjerne kaldbrygg! Ønsker du en kaffedrink med mer dessertpreg, kan du også bytte ut sukkerbitene med vaniljeiskrem.
Kilde: wikipedia.org
Med fløte, espresso og vaniljesukker er denne kaffedrikken kremet og søt.
Denne italienske kaffedrikken er en slags blanding mellom kaffe og kakao.
Kaffedrikken har en artig historie om hvordan den fikk navnet sitt.
Det er ingen grunn til å drikke den samme, kjedelige kaffen hver dag!