Hva er Rüdesheimer Kaffee, og hvordan lager man det?

En flammende cocktail toppet med krem og sjokolade!

En kopp med Rüdesheimer Kaffee står på en gammel trebenk ved siden av en flaske med Asbach Uralt Rüdesheimer Kaffee er en søt og varmende kaffedrink! Foto: Sjo og Floyd

Rüdesheimer Kaffee er en kaffecocktail som kommer fra Rüdesheim am Rein i Tyskland. Drinken lages med den tyske brandyen Asbach Uralt.

Rüdesheimer Kaffee er en ikonisk kaffedrink som ble funnet opp av TV-kokken Hans Karl Adam i 1957. Siden den gang har drinken vært et fast innslag på barer og kaffebarer over hele Tyskland. Den er søt og varmende, og er perfekt som en liten pick-me-up på kalde vinterkvelder!

Oppskrift på Rüdesheimer Kaffee

Tradisjonelt skal Rüdesheimer Kaffee lages og serveres i en helt spesiell kopp. Kaffedrinken smaker imidlertid like godt fra en vanlig kopp!

Obs! Når man lager Rüdesheimer Kaffee, skal man sette fyr på brennevinet. Siden alkohol er svært brannfarlig, må man være forsiktig når man gjør dette! Vår anbefaling er derfor å lese seg opp på hvordan dette gjøres på en forsvarlig måte. Hvis du er usikker på hvordan du tenner på en cocktail, anbefaler vi å ikke gjøre det. Et alternativ kan da være løse opp sukkeret i den varme kaffen. Smaken blir noe annerledes, men godt blir det likevel!

Ingredienser

  • 2 dl sterk kaffe
  • 3 sukkerbiter
  • 4 cl Asbach Uralt
  • Pisket krem, søtet med vaniljesukker
  • Revet sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Trakt kaffe, og pisk krem av kremfløte. Bruk vaniljesukker i stedet for sukker.
  2. Ha sukkerbitene i en forvarmet kopp.
  3. Forvarm brandyen litt, for eksempel i mikroen. Hell den deretter oppi koppen, og tenn på med en lang fyrstikk. Vær forsiktig så du ikke brenner deg!
  4. La alkoholen brenne i omtrent ett minutt, og bruk en lang skje til å røre slik at sukkeret løser seg opp.
  5. Hell oppi kaffen, og topp den med pisket krem. Pynt gjerne med litt revet sjokolade!

Tips! Foretrekker du iskaffe? Da kan du enkelt lage en kald versjon av Rüdesheimer Kaffee ved å bruke kald kaffe i stedet for varm. Bruk gjerne kaldbrygg! Ønsker du en kaffedrink med mer dessertpreg, kan du også bytte ut sukkerbitene med vaniljeiskrem.

Kilde: wikipedia.org

Relaterte artikler