Slik lager du affogato martini!

Cocktail og dessert i ett.

To glass med affogato martini står på et bord Foto: Colourbox.com

Hva får man når man kombinerer desserten affogato med drinken espresso martini? Jo, man får det beste av begge verdener, nemlig affogato martini!

Affogato har lenge vært en dessertfavoritt, nettopp fordi den er så enkel og god. Og siden espresso martini dukket opp for noen år siden, har populariteten til drinken vært stadig økende. Da sier det seg selv at kombinasjonen av de to ikke kan bli noe annet enn nydelig.

Oppskrift på affogato martini

Til forskjell fra klassisk espresso martini, som lages med vodka, lages denne cocktailen med rom. Dette komplementerer kaffesmaken godt, og tilfører samtidig fylde med hint av vanilje. Bruk helst en brun rom, gjerne Appleton Estate Rare Blend om du har det.

Når det kommer til kaffelikører, er vår favoritt den norskproduserte DELUXE Coffee Liqueur. Den har en kraftig smak av spesialkaffe, og mindre sødme enn mange andre kaffelikører. Det blir da en ekstra kraftig kontrast mellom den bitre cocktailen og den søte iskremen.

Du står fritt til å velge hvilken smak iskremen skal ha. Mange foretrekker å bruke vaniljeis, men man kan fint eksperimentere med andre smaker, slik som sjokolade, kaffe eller kirsebær.

Ingredienser

  • 1–2 iskremkuler
  • 30 ml espresso
  • 15 ml kaffelikør
  • 25 ml rom
  • 10 ml kirsebærlikør
  • Cocktailbær

Fremgangsmåte

  1. Legg en iskremkule eller to i bunnen av et martiniglass. Sett glasset i fryseren i minst 10 minutter. Dette gjør at iskremen fryser fast i bunnen av glasset, slik at den ikke flyter til toppen når man heller oppi resten av cocktailen.
  2. Fyll en shaker med isbiter, og tilsett espresso, kaffelikør, rom og kirsebærlikør. Rist godt.
  3. Sil cocktailen over iskremen i det avkjølte glasset. Pynt med et cocktailbær, og server med en skje!

Oppskrift inspirert av: foodandwine.com