Cocktail og dessert i ett.
Foto: Colourbox.comAffogato har lenge vært en dessertfavoritt, nettopp fordi den er så enkel og god. Og siden espresso martini dukket opp for noen år siden, har populariteten til drinken vært stadig økende. Da sier det seg selv at kombinasjonen av de to ikke kan bli noe annet enn nydelig.
Til forskjell fra klassisk espresso martini, som lages med vodka, lages denne cocktailen med rom. Dette komplementerer kaffesmaken godt, og tilfører samtidig fylde med hint av vanilje. Bruk helst en brun rom, gjerne Appleton Estate Rare Blend om du har det.
Når det kommer til kaffelikører, er vår favoritt den norskproduserte DELUXE Coffee Liqueur. Den har en kraftig smak av spesialkaffe, og mindre sødme enn mange andre kaffelikører. Det blir da en ekstra kraftig kontrast mellom den bitre cocktailen og den søte iskremen.
Du står fritt til å velge hvilken smak iskremen skal ha. Mange foretrekker å bruke vaniljeis, men man kan fint eksperimentere med andre smaker, slik som sjokolade, kaffe eller kirsebær.
Oppskrift inspirert av: foodandwine.com
En litt uvanlig blanding som fungerer overraskende godt!
Denne drinken har en god balanse mellom de ulike smakene.
Her får du oppskriften på vinnerdrinken!
Denne tyske iskaffen er mer dessert enn drikke!