Kan vi friste med italiensk kaffekrem?

En enklere dessert finnes omtrent ikke!

To skåler med italiensk kaffekrem står på et kjøkkenbord Foto: Colourbox.com

Italiensk kaffekrem, også kalt crema di caffè, crema al caffè og kaffee crème, er en tradisjonell italiensk kaffedessert som gjerne nytes etter et større måltid.

Italiensk kaffekrem er en myk og luftig dessert som lages med kun tre ingredienser. Hvem som helst kan altså klare å lage denne deilige kremen!

Oppskrift på italiensk kaffekrem

Det finnes mange varianter av denne kaffekremen. Her kan man altså teste ut ulike oppskrifter frem til man finner sin favoritt. Man har også mange muligheter til å lage sine egne varianter av oppskriften – for eksempel kan man tilsette vaniljeekstrakt, favorittbrennevinet sitt, sjokoladebiter eller knuste kjeksbiter. Kaffekremen kan også gjøres vegansk ved å bytte ut kremfløten med en vegansk fløte.

Italiensk kaffekrem skal egentlig lages med espresso, men dersom du ikke har tilgang til en espressomaskin, går det også fint å bruke kaffe som er brygget ekstra sterk. Lag da gjerne kaffen på en presskanne eller en AeroPress. Vi anbefaler å bruke en mørkbrent kaffetype, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World.

Denne oppskriften er en standardoppskrift, som gjerne kan brukes som utgangspunkt for å lage egne varianter. Oppskriften gir nok til 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 60 ml espresso, avkjølt
  • 2–4 ts sukker
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Tilbered espresso, eventuelt sterkt brygget kaffe.
  2. Tilsett ønsket mengde sukker i den varme kaffen, og rør til det er godt blandet. Sett deretter kaffen i kjøleskapet til den er fullstendig avkjølt.
  3. Pisk kremfløten i en middels stor bolle til den begynner å forme topper. Hell deretter forsiktig inn den kalde kaffens mens du fortsetter å piske. Pisk til kremen har fått riktig konsistens.
  4. Dekk bollen med plastfolie, og sett den kaldt i en times tid.
  5. Rør forsiktig sammen kremen før du serverer den i små glass. Pynt gjerne desserten ved å strø over litt kakaopulver eller revet sjokolade!

Oppskrift hentet fra: anitalianinmykitchen.com

Relaterte artikler