Vaniljemuffins med kaffe- og sjokoladekrem
Disse digge vaniljemuffinsene fra Ida Gran-Jansen må du prøve!
Sett gjerne et bringebær eller en morell oppå hver muffins. Foto: Ida Gran-Jansen
Kremen på våre vaniljemuffins skal piskes opp så den blir luftig og god.
Ida Gran-Jansen har brukt presskanne til å tilberede kaffe i denne oppskriften på vaniljemuffins, men det er ikke noe i veien for å bruke andre tilberedningsmetoder.
Oppskrift
Oppskriften holder til ca. 20 muffins. Fyll formene omtrent ¾ fulle.
Ingredienser – vaniljemuffins
- 3 egg
- 250 g sukker
- 150 g smeltet smør
- 1 dl helmelk
- 1/2 dl naturell yoghurt
- 215 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 klype salt
- Frosne bringebær
Ingredienser – kaffe- og sjokoladekrem
- 0.5 dl sterk filterkaffe
- 3 dl varm kremfløte
- 150 g lys kokesjokolade
- 1 klype salt

Pynt gjerne muffinsene med strøssel og friske bær! Foto: Ida Gran-Jansen
Fremgangsmåte – vaniljemuffins
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
- Pisk egg og sukker til eggedosis, det tar ca. 5 minutter på medium/høy hastighet.
- Rør sammen smeltet smør, helmelk og naturell yoghurt.
- Rør sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle.
- Rør så inn smørblandingen og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk til alt har blandet seg.
- Fordel røren i muffinsformer, ca. ¾ opp til kanten.
- Putt et frosent bringebær nedi hver muffins.
- Stek i ca. 17–20 minutter eller til muffinsene er gjennomstekt.
- Avkjøl.
Fremgangsmåte – kaffe- og sjokoladekrem
- Varm opp kremfløte og kaffe til kokepunktet.
- Finhakk sjokoladen og ha den i en skål.
- Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en jevn sjokoladesaus.
- Sett i kjøleskapet i 3 timer eller til sjokoladesausen er helt kald (viktig!).
- Pisk sjokoladesausen til den tykner og blir til en frosting.
- Pynt muffinsene med frostingen. Sett gjerne et bringebær eller en morell oppå hver muffins.
Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen.