Vaniljemuffins med kaffe- og sjokoladekrem

Disse digge vaniljemuffinsene fra Ida Gran-Jansen må du prøve!

Muffins med krem og pynt. Sett gjerne et bringebær eller en morell oppå hver muffins. Foto: Ida Gran-Jansen

Kremen på våre vaniljemuffins skal piskes opp så den blir luftig og god.

Ida Gran-Jansen har brukt presskanne til å tilberede kaffe i denne oppskriften på vaniljemuffins, men det er ikke noe i veien for å bruke andre tilberedningsmetoder.

Oppskrift

Oppskriften holder til ca. 20 muffins. Fyll formene omtrent ¾ fulle.

Ingredienser – vaniljemuffins

  • 3 egg
  • 250 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 1 dl helmelk
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 215 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • Frosne bringebær

Ingredienser – kaffe- og sjokoladekrem

  • 0.5 dl sterk filterkaffe
  • 3 dl varm kremfløte
  • 150 g lys kokesjokolade
  • 1 klype salt
Vaniljemuffins.

Pynt gjerne muffinsene med strøssel og friske bær! Foto: Ida Gran-Jansen

Fremgangsmåte – vaniljemuffins

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir. 
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, det tar ca. 5 minutter på medium/høy hastighet. 
  3. Rør sammen smeltet smør, helmelk og naturell yoghurt. 
  4. Rør sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle. 
  5. Rør så inn smørblandingen og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk til alt har blandet seg. 
  6. Fordel røren i muffinsformer, ca. ¾ opp til kanten.
  7. Putt et frosent bringebær nedi hver muffins. 
  8.  Stek i ca. 17–20 minutter eller til muffinsene er gjennomstekt. 
  9. Avkjøl. 

Fremgangsmåte – kaffe- og sjokoladekrem

  1. Varm opp kremfløte og kaffe til kokepunktet. 
  2. Finhakk sjokoladen og ha den i en skål. 
  3. Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en jevn sjokoladesaus. 
  4. Sett i kjøleskapet i 3 timer eller til sjokoladesausen er helt kald (viktig!).
  5. Pisk sjokoladesausen til den tykner og blir til en frosting. 
  6. Pynt muffinsene med frostingen. Sett gjerne et bringebær eller en morell oppå hver muffins. 

Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen.

Relaterte artikler