Har du prøvd kakaosnurrer med kaffe?

Disse kakaosnurrene kommer til å bli en umiddelbar hit blant alle kaffeelskere!

En haug med kakaosnurrer med kaffe ligger på et bakepapir. Kan vi friste med deilige, nystekte kakaosnurrer med kaffe? Foto: Nadin Martinuzzi

Kanelsnurrer er alltid en favoritt – men har du noen gang byttet ut kanel med kakao, slik at du får kakaosnurrer?

Kanelboller er en av de mest populære bollene som finnes, og det er det god grunn til. Men de blir faktisk enda bedre når man bruker kakao i stedet for kanel. De blir luftige og søte, med deilig smak av sjokolade. Og med denne oppskriften presenterer vi noe enda bedre: kakaosnurrer med kaffe.

Oppskrift på kakaosnurrer med kaffe

Kakaosnurrer er en sikker vinner for både store og små. Men dersom du ønsker en litt mer «voksen» variant, anbefaler vi å teste ut denne oppskriften på kakaosnurrer med kaffe. Bruk gjerne Evergood Classic i disse snurrene.

Oppskriften gir nok til ca. 12 store boller. Kakaosnurrene kan fint fryses ned. De holder seg best dersom de fryses ned samme dag som de lages.

Ingredienser – bolledeig

 • 1 kg hvetemel
 • 25 g gjær
 • 150 g sukker
 • 2 ts kardemomme
 • 2 ts kanel
 • 1 ts salt
 • 5 dl melk
 • 1 egg (kan sløyfes)
 • 200 g smør

Ingredienser – fyll

 • 125 g meierismør, romtemperatur
 • 130 g brunt smør
 • 1 ss kakao
 • 2 ss kaffe

Fremgangsmåte

 1. Ha hvetemel, sukker, kardemomme, gjær og salt i en bakebolle. Du kan gjerne holde tilbake noe av melet, slik at du kan se an hvor klissete deigen blir. Varm melken i en kjele til omtrent 22ºC og hell over melblandingen. Tilsett egget og kjør blandingen i kjøkkenmaskin på medium styrke i omtrent 15 minutter. Dersom deigen er klissete, kan du tilsette litt mer mel – men dette må da gjøres på starten av eltingen. Du kan alltids tilsette mer væske underveis.
 2. Tilsett smør i terninger og elt videre i 5–10 minutter. Kjør maskinen på full hastighet de siste minuttene. Bolledeigen er ferdig eltet når du kan gjennomføre glutentesten. Dette gjør du ved å lage en liten deigkule med fuktige fingre. Dersom du kan dra deigen fra hverandre slik at du får en tynn hinne, er deigen ferdig. Dersom deigen revner og virker «kort», må du elte den videre.
 3. Når deigen er ferdig eltet, setter du den til heving under plast et lunt sted. Deigen skal heves til dobbel størrelse.
 4. Pisk sammen ingrediensene til fyllet.
 5. Når deigen er ferdighevet, kjevler du den til en stor firkant. Fordel fyllet utover. Brett deigen i to, og kutt i remser. Snurr remsene til knuter, og legg bollene tett i en ildfast form dekket med bakepapir. Etterhev bollene i ca. 40 minutter.
 6. Pensle bollene med egg før steking. Stek på 175ºC i ca. 20 minutter, eller 220ºC i 7–12 minutter.

Relaterte artikler