Boblekaffe er årets boblende trend

Kaffe med kaffebobler. Kan det bli stort bedre?

To glass med boblekaffe står på et bord, med en kanne kaffe i bakgrunnen. Dersom du liker boblete, er sannsynligheten stor for at du liker boblekaffe også. Foto: Tellus Works Television

Det er ikke mange årene siden boblete («bubble tea») tok verden med storm. Men vet du hva som er enda bedre? Boblekaffe.

Dersom du ønsker mer kaffe i kaffen din, anbefaler vi å teste ut boblekaffe. Da får du en deilig kaffe med små bobler – som også smaker kaffe.

Oppskrift på boblekaffe

Boblene lages med tapiokamel, som kan kjøpes fra blant annet Sunkost og andre helsekostforretninger. Melet er glutenfritt og inneholder mye stivelse, og er nøytralt med en lett søtlig smak. Melet brukes gjerne til jevning i sauser og supper. Her bruker vi det altså til å lage selve boblene i boblekaffen.

Ingredienser – kaffebobler

 • 8 flate spiseskjeer med tapiokamel
 • 2 spiseskjeer kokende vann
 • 2 spiseskjeer varm kaffe
 • 1 ts sort konditorfarge

Fremgangsmåte – kaffebobler

 1. Bland ut konditorfargen i vannet, og rør inn kaffen.
 2. Ha melet i en bakebolle og hell kaffeblandingen over. Bland det godt sammen til en ball. Tilsett mer vann eller mel avhengig av hvordan konsistensen blir.
 3. Hell litt mel i en ny bolle. Rull små perler av kaffedeigen, og legg dem over bollen med mel, slik at de får et tynt lag med mel utenpå.
 4. Kok opp en kjele med vann, og hell perlene oppi vannet når det koker. La kulene småkoke i minst 30 minutter. Hvor lenge de skal koke avhenger av tykkelsen på kulene. De er ferdigkokt når de er blanke og har fått en geléaktig konsistens.
 5. Skru av varmen, og la kulene ligge i kjelen til vannet er avkjølt.
 6. Sil blandingen, og legg kulene i kaldt vann frem til de skal brukes.

Fremgangsmåte – boblekaffe

 1. Steam melk. Dersom du ikke har en melkesteamer, kan du varme opp melk til rett før kokepunktet og steame med en stavmikser.
 2. Lag en espressoshot.
 3. Legg ønsket mengde perler i bunnen av et glass, hell over den steamede melken og espressoen. Topp med krem om ønskelig.

Relaterte artikler