Cookies med nutella, sjokoladechips og et hint av kaffe

Så godt at du ikke kan si nei!

Tre kaffecookies med nutella og sjokoladechips ligger på et serveringsbrett. Disse cookiene blir sprø i kanten og myke inni. Foto: Nadin Martinuzzi

Det er få ting som slår rykende varme cookies. Denne oppskriften kombinerer imidlertid alle favorittene våre – både sjokolade, nutella og kaffe.

Med denne oppskriften får du myke kaffecookies som er sprø i kantene og med en flytende nutellakjerne. De er gode alene, men passer også godt til for eksempel iskrem.

Vi anbefaler å bruke en kaffe med smak av sjokolade, for eksempel Blå Java fra Coffee of the World-serien.

Oppskrift på cookies med kaffe

Siden disse cookiene har et hint av kaffe, passer de like godt til frokost sammen med dagens første kaffekopp, som på kvelden sammen med venner. Du kan også lage deigen på forhånd, og oppbevare den i fryseren. Slik kan du alltid ha tilgang på nystekte kaffecookies.

Ingredienser

  • 250 g romtemperert smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 store egg
  • 1 ts vaniljeessens
  • 1 ts natron
  • 0,5 dl kald kaffe
  • 5,5 dl hvetemel
  • 350 g sjokoladechips
  • Nutella til fyll

Fremgangsmåte

  1. Bruk en skje og lag små hauger av nutella og legg på et bakepapir. De skal være på størrelse med en stor mynt. Sett nutellahaugene i kjøleskapet i omtrent 1 time.
  2. Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig masse.
  3. Tilsett eggene og fortsett piskingen.
  4. Pisk inn vaniljeessens, natron og kaffe.
  5. Rør inn hvetemel og sjokoladechips. Dersom du ikke har sjokoladechips, kan du hakke opp vanlig sjokolade.
  6. Sett røren i kjøleskapet og la den avkjøles i ca. 45 minutter.
  7. Hent både nutellaen og røren ut fra kjøleskapet. Ta en liten neve cookiedeig, legg en nutellaklump i midten og pakk den inn i cookiedeigen. Legg over på bakepapir med «skjøten» ned.
  8. Trykk cookiene lett ned med håndflaten.
  9. Stek på 180ºC midt i ovnen i ca. 12–15 minutter. Følg med på cookiene mot slutten av steketiden. De skal være gylne i kantene, men fortsatt myke i midten.
  10. Avkjøl på rist.

Du kan se video av fremgangsmåten på KaffeGeek sin Facebookside.

Relaterte artikler