Espressofudge med sjokolade og kanel

Fudge som nærmest smelter på tungen er perfekt sammen med kaffe!

Mange biter med espressofudge ligger på en skjærefjøl Fudge smaker ekstra godt sammen med nytraktet kaffe! Foto: Colourbox.com

Vet du hva som gjør fudge enda bedre? Kaffe, selvfølgelig!

Fudge er en type karamell, men til forskjell fra klassisk karamell er den lett og luftig. Denne oppskriften på espressofudge inneholder sjokolade og kanel, og er perfekt ved siden av en kopp nytraktet kaffe.

Oppskrift på espressofudge

Denne oppskriften gir deg deilig og myk espressofudge som nærmest smelter på tungen. Ikke bare smaker det nydelig, men det er også den perfekte bursdags-, jule- eller vertinnegaven!

Når fudgen oppbevares i kjøleskapet, vil den ha en holdbarhet på opptil 2 måneder. Den kan også fryses.

Ingredienser

  • 0,6 dl espresso *
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss kanel
  • 480 gram sjokoladechips
  • 4 dl søtet, kondensert melk
  • ½ ts salt
  • Karamellsaus (valgfritt)

* Dersom du ikke har utstyret til å lage espresso, kan du også bruke sterkt brygget kaffe.

Fremgangsmåte

  1. Kle en form (ca. 20×20 cm) med bakepapir.
  2. Varm opp sjokolade, kondensert melk og salt over vannbad på middels varme. Rør kontinuerlig slik at blandingen ikke koker.
  3. Bland inn kaffe, vanilje og kanel. Rør til blandingen er helt glatt.
  4. Hell blandingen over i formen med bakepapir.
  5. Dersom du ønsker, kan du tilsette litt karamellsaus på toppen av fudgen. Bland det lett inn med en gaffel.
  6. Sett fudgen i kjøleskapet i minst 2 timer.
  7. Når fudgen er fullstendig avkjølt, kan du ta den ut av kjøleskapet og hvelve den over på en skjærefjøl. Del den opp i passe store biter.
  8. Server fudgen som den er, eller pakk inn fudgebitene individuelt i litt matpapir.

Relaterte artikler