Sjokoladetrøfler med rom og kaffe
Disse sjokoladetrøflene passer spesielt godt til en kopp nytraktet kaffe.
Dersom du ønsker å variere oppskriften, kan du bytte ut rom med annen likør. Foto: Colourbox.com
Sjokolade + kaffe = sant. Enda bedre blir det når man også kombinerer denne duoen med krydret rom. Disse sjokoladetrøflene kan du pynte med favoritt-toppingen din, og smaker nydelig sammen med en kopp sterk kaffe.
Trøflene kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i opptil tre uker, og de kan også fryses. Dersom du lager en stor batch med sjokoladetrøfler, vil du altså alltid ha noe å servere dersom du får overraskelsesbesøk!
Oppskrift
Disse sjokoladetrøflene er raske å lage, og holder seg lenge. Du kan også variere smaken på trøflene ved å bruke annen type rom, eller en annen type likør – her er det faktisk bare fantasien som setter grenser. Hva med å for eksempel prøve sjokoladetrøfler med Licor 43 og kaffe, for en herlig kombinasjon av sjokolade, kaffe og vanilje? Eller Kahlùa for ekstra sterk kaffesmak?
Ingredienser
- 2,5 dl knuste gullvafler
- 2,5 dl hakkede pekannøtter
- 3 dl melis
- 6 cl krydret rom, for eksempel Captain Morgan Spiced Gold
- 3 ss maissirup eller annen lys sirup
- 0,5 dl + 1 ss kakaopulver
- 0,5 dl sterk kaffe – gjerne Evergood Dark Roast
- Valgfri topping, for eksempel hakkede nøtter, kakestrøssel, revet kokos, knuste gullvafler eller kakaopulver
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
- Lag små baller ut av røren. Det er passelig med omtrent én spiseskje røre for hver trøffel. Et godt tips er å fukte hendene med kaldt vann før du begynner å rulle røren til baller, for da klistrer ikke deigen seg like mye til hendene.
- Rull de ferdige ballene i ønsket topping. Putt gjerne de ferdige trøflene i små muffins- eller konfektformer, slik at de ikke klistrer seg til hverandre. Da ser det også ekstra fint ut.
- Plasser de ferdige trøflene i en lufttett boks eller beholder, og sett dem i kjøleskapet. De bør stå kaldt i minst 4 timer før de serveres.
- Nyt trøflene til rykende fersk kaffe!