Slik lager du sjokoladedekkede kaffebønner

Disse godbitene kan for eksempel brukes som vertinnegaver – hvis de overlever så lenge!

Nærbilde av mange sjokoladedekkede kaffebønner Sjokoladedekkede kaffebønner er en deilig snack! Foto: Colourbox.com

Sjokoladedekkede kaffebønner er en deilig snacks som passer like fint på fest som på filmkvelder.

Sjokolade og kaffe er en nydelig duo, og alle sjokolade- og kaffeelskere kommer til å hive seg over disse godbitene!

Oppskrift på sjokoladedekkede kaffebønner

Du kan bruke de kaffebønnene du har for hånden, men mørkbrente kaffebønner vil nok fungere hakket bedre enn lysbrente. Mørkbrente kaffebønner komplementerer nemlig sjokolade svært godt, og lysbrente bønner kan bli for syrlige til at man smaker dem ordentlig gjennom sjokoladen.

Når det kommer til sjokoladen, kan du bruke din favoritt – alt fra mørk til hvit sjokolade blir kjempegodt!

De sjokoladedekkede kaffebønnene bør oppbevares i en lufttett beholder.

Ingredienser

  • 200 gram kaffebønner
  • 100 gram sjokolade
  • Valgfri topping

Fremgangsmåte

  1. Varm sjokoladen over vannbad. Bruk lav varme og rør jevnlig, slik at sjokoladen ikke blir kornete. Du kan eventuelt varme sjokoladen i mikroen – bruk da intervaller på 20 sekunder, og rør godt mellom hvert intervall.
  2. Hell kaffebønnene oppi den smeltede sjokoladen. Pass på at alle kaffebønnene er fullstendig dekket av sjokolade.
  3. Bruk en gaffel og fisk opp kaffebønnene. La overflødig sjokolade dryppe av før du plasserer kaffebønnene på et bakepapir.
  4. Dersom du ønsker topping – for eksempel kanel, kakao eller kajennepepper – kan du strø over dette nå.
  5. La kaffebønnene avkjøle seg i kjøleskapet eller fryseren til sjokoladen har stivnet helt.

Tips!

Dersom du ønsker et tykkere lag med sjokolade, kan du gjenta steg 2–5 så mange ganger som ønskelig.

Dersom du ønsker en voksenversjon, kan du tilsette litt rom – eller annet brennevin – i den smeltede sjokoladen.

Relaterte artikler