Energikuler med kaldbrygget kaffe
Deilig snacks med mye energi!
Energikuler kan brukes som snacks, mellommåltid – eller godis. Foto: Colourbox.com
Enten det er før trening, som et lite mellommåltid ved 14-knekken eller som erstatning for frokost, er energikuler både fantastisk godt og praktisk. Denne varianten lages i tillegg med kaldbrygget kaffe, noe som gjør at den gir ekstra energi – og ekstra god smak!
Energikuler er enkelt og raskt å lage. Alt man trenger er å kjøre alle ingrediensene med en stavmikser eller i en foodprosessor, og rulle dem til små kuler – og vips! så er energikulene klare til å nytes.
Oppskrift på energikuler
For at kaffen skal ha en tydelig smak, anbefaler vi å bruke en mørkbrent kaffetype når du lager kaldbrygget kaffe. Dette gjør at kaffen får en kraftigere smak, samtidig som den får mer sødme. Vi kan for eksempel anbefale Brazilian Pea Blend Espresso eller den noe lysere brente Huehuetenango Guatemala fra Coffee of the World-serien.
Husk at den kaldbryggede kaffen behøver 12–24 timer i kjøleskapet før den er klar. Lag den derfor god tid i forveien!
Tips! Har du glemt å lage kaldbrygget kaffe, men har lyst på energikuler? Fortvil ikke – du kan også lage espresso, eventuelt sterkt brygget kaffe, og kjøle den ned over isbiter. Dette kalles japansk iskaffe. Smaksprofilen vil bli noe annerledes enn med kaldbrygget kaffe, men fortsatt utrolig godt!
Ingredienser
- 150 gram dadler (uten steiner)
- 100 gram havregryn
- 60 gram valnøtter
- 60 gram cashewnøtter
- 30 gram revet kokos
- 60 ml kaldbrygget kaffe
- 1 ss kakaopulver
- 1 ss lønnesirup
- En klype salt
Fremgangsmåte
- Ha dadlene i en liten bolle med kaldt vann. La dem ligge i omtrent 30 minutter for å myknes litt. Hell deretter av vannet.
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en jevn masse.
- Kle et brett med bakepapir. Bruk hendene til å rulle deigen til små kuler og legg dem på brettet. Du bestemmer selv hvor små eller store kulene skal være, men det er passende med en diameter på mellom 3 og 5 cm.
- Ønsker du strøssel på energikulene, kan du rulle dem i strøsselet før du plasserer dem på brettet. Dette kan for eksempel være revet kokos, kakaopulver, havregryn eller hakkede nøtter.
- Sett brettet i fryseren og la dem hvile i minst én time før du nyter dem. Dette gjør nemlig at de blir mindre klissete og holder formen bedre.
- Oppbevar energikulene i en lufttett boks i fryseren.
Oppskrift hentet fra: pullandpourcoffee.com