Kaffesmoothie med banan og peanøttsmør

Næringsrik og mettende!

Et glass med kaffesmoothie med banan og peanøttsmør står på en kjøkkenbenk foran en klase bananer Foto: Colourbox.com

Hvis du har lyst på en næringsrik og oppkvikkende smoothie, anbefaler vi å lage en kaffesmoothie med banan og peanøttsmør!

Dersom du ikke er en stor frokostspiser, er denne kaffesmoothien helt perfekt. Den inneholder nemlig mange sunne næringsstoffer, samtidig som den gir energi. Og ikke minst smaker den utrolig godt!

Slik lager du kaffesmoothie

I denne oppskriften skal man egentlig bruke espresso, men dersom du ikke har tilgang til en espressomaskin, går det fint an å trakte litt ekstra sterk kaffe. Eventuelt kan du bruke kaldbrygget kaffe. Her er det altså mange muligheter! Vi anbefaler uansett at du bruker en kraftig og mørkbrent kaffetype, slik som Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World, ettersom det passer utrolig godt sammen med de andre smakene i smoothien.

Dersom du ikke tåler peanøtter, eller foretrekker andre nøttetyper, kan du fint bytte ut peanøttsmøret med et annet nøttesmør! For eksempel kan det være godt med mandelsmør eller cashewsmør. Prøv deg gjerne frem for å finne din favoritt!

Tilpass mengden melk etter hvor tyktflytende du ønsker at smoothien skal være. Ønsker du en vegansk versjon, kan du bruke plantebasert melk.

Ingredienser

  • 1–2 frosne bananer
  • 2 ts peanøttsmør
  • 2 ss havregryn
  • 60 ml espresso
  • 1 ss gresk yoghurt, gjerne med smak av kokos
  • 0,5–1 dl melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. Hell alle ingrediensene i en blender, og kjør til alt er godt blandet.
  2. Hell smoothien over i et stort glass, og pynt for eksempel med revet kokos.
  3. Nyt umiddelbart!

Relaterte artikler