Raskt, enkelt – og ikke minst godt.
Dette pålegget kommer til å bli en favoritt på matpakka! Foto: Colourbox.comHvis du liker vanlig peanøttsmør, kan vi garantere at du også kommer til å like kaffe- og peanøttsmør. Ikke bare kan det brukes som pålegg, det smaker også nydelig med gjærbakst, i smoothier og på havregrøt. Eller enkelt og greit i kaffekoppen, som en type smørkaffe.
Det tar ikke mer enn en halvtimes tid å lage kaffe- og peanøttsmør. Pålegget kan oppbevares i en lufttett beholder i et kjøkkenskap eller i kjøleskapet. Ved romtemperatur har det en holdbarhet på 1–2 uker, men i kjøleskapet holder det seg fint i opptil 1 måned. Det er ikke uvanlig at nøttesmøret skiller seg, men da er det bare å røre i det før du smører det på brødskiva! Du kan også fryse ned nøttesmøret, gjerne i en isbitform slik at du kan ta ut porsjonsstørrelser. Holdbarheten er da på 3–4 måneder.
Det finnes flere varianter du kan lage av kaffe- og peanøttsmør. Du kan for eksempel bytte ut peanøttene med andre nøttetyper. Hva med å lage cashewsmør, hasselnøttsmør eller mandelsmør? Du kan også tilsette kakaopulver for en moccavariant.
Oppskriften gir ca. 3,5 dl ferdig kaffe- og peanøttsmør.
PS! Har du ikke blender? Fortvil ikke – du kan også tilsette kaffe, melis og vaniljesukker til butikkjøpt peanøttsmør (eller annet nøttesmør).
PPS! Dersom blenderen din ikke er kraftig nok, kan det ta ganske lang tid før nøttesmøret oppnår riktig konsistens. Da kan du eventuelt tilsette litt olje for å få fart på prosessen. Resultatet blir imidlertid best uten ekstra olje.
Oppskrift fra: alphafoodie.com
Mange ulike ingredienser er brukt som kaffeerstatning. For eksempel peanøtter.
Prøv gjerne disse fløtevariantene basert på cashewnøtter.
Her har vi ikke bare én, men flere gode oppskrifter på denne typen kalde energibomber.
Dette blir en skikkelig oppgradering av frokosten på hjemmekontor!