Frokostbarer med kaffe og havregryn

Perfekt for hektiske hverdager!

Frokostbarer med kaffe og havregryn ligger ved siden av hverandre på en kjøkkenbenk Foto: Colourbox.com

Noen ganger trenger man bare en kjapp frokost idet man løper ut døra, eller et lite energipåfyll når man møter 14-knekken. Da er det perfekt å ha noen frokostbarer liggende – selvsagt laget med kaffe for ekstra energi!

Disse frokostbarene er enkle og raske å lage – og ikke minst smaker de utrolig godt. De er også veganske, og kan gjøres glutenfrie ved å bruke glutenfri havregryn og glutenfri Rice Krispies.

Slik lager du frokostbarer med kaffe

I denne oppskriften kan du bruke ditt favorittnøttesmør – for eksempel peanøttsmør, mandelsmør eller hasselnøttsmør. Er nøttesmøret veldig hardt, kan det være lurt å putte det i mikroen i 10–20 sekunder for å myke det opp. Da blir det nemlig enklere å blande det med resten av ingrediensene.

Ønsker du frokostbarer med høyere proteininnhold, kan du bytte ut kakaopulveret med proteinpulver med sjokoladesmak. Og ønsker du en barnevennlig variant, kan du droppe espressopulveret.

Frokostbarene har en holdbarhet på opptil 2 uker når de oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn
  • 5 dl Rice Krispies-frokostblanding
  • 0,5 dl kakaopulver, eventuelt proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ss espressopulver
  • ½ ts salt
  • 1,2 dl nøttesmør
  • 0,8 dl honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. Kle en form på ca. 20´20 cm med bakepapir.
  2. Ha havregryn, Rice Krispies, espressopulver og salt i en bolle. Bland det raskt sammen. Sett til side.
  3. Ha nøttesmør, honning og vaniljeekstrakt i en separat bolle. Rør til det er godt blandet.
  4. Ha halvparten av havregrynblandingen over i bollen med nøttesmør og honning. Rør til det er godt blandet.
  5. Tilsett den resterende mengden havregrynblanding, og rør til alt er blandet. Det kan ta litt tid. Deigen kommer til å være smuldrete, men fuktig.
  6. Hell deigen oppi den bakepapirkledde formen. Bruk hendene til å fordele blandingen jevnt over hele formen. Press det godt sammen.
  7. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til den har stivnet helt.
  8. Løft frokostbarene ut av formen, og kutt opp i 3´3 biter eller en annen passende størrelse.
  9. Nyt!

Oppskrift hentet fra: today.com

Relaterte artikler