Kjøleskapsgrøt med smak av tiramisu

Grøt + tiramisu = sant!

To glass med kjøleskapsgrøt står på en kjøkkenbenk Foto: Colourbox.com

Kjøleskapsgrøt – på engelsk kalt ‘overnight oats’ – er en lettvinn og deilig frokost. Man klargjør grøten dagen i forveien, setter den i kjøleskapet, og vips! så har man frokosten klar til dagen etter.

På samme måte som med vanlig havregrøt, finnes det mange variasjoner når det kommer til kjøleskapsgrøt. Vår nye favoritt er kjøleskapsgrøt med smak av tiramisu.

Oppskrift på kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt kan spare deg for mye tid om morgenen – lager du fem porsjoner søndag kveld, har du frokost klar resten av uka! Man kan også variere ved å tilsette ulike toppinger hver dag, slik som for eksempel nøtter, frø eller bær.

Det er også enkelt å tilpasse oppskriften etter ulike kostholdsrestriksjoner. Bruk glutenfrie havregryn for en glutenfri variant, og bytt ut melken med plantebaserte melkealternativer for en vegansk variant.

Denne oppskriften gir nok til to porsjoner.

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn
  • 1 ss sukker
  • 2 ss kakaopulver
  • ½ ts pulverkaffe
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vaniljeyoghurt
  • Eventuelle toppinger

Fremgangsmåte

  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en lufttett beholder, for eksempel en glasskrukke eller et rent syltetøyglass.
  2. Tilsett resten av ingrediensene, og rør slik at det blander seg godt.
  3. Sett på lokket på beholderen, eventuelt dekk til med plast.
  4. La kjøleskapsgrøten stå i kjøleskapet i minst 4 timer, eller over natten.
  5. Tilsett eventuelt mer melk når du er klar for å nyte grøten, og topp med nøtter, bær eller lignende!

Relaterte artikler