Hvis du liker både havregrøt og kaffe latte, anbefaler vi å teste ut denne oppskriften på grøtlatte.
Det er heller ikke uvanlig å smaksette havregrøten sin. Havregrøt med eplejuice, havregrøt med blåbær, med nøttesmør, med brunost og med kakao. Mulighetene er endeløse. Men har du noen gang kombinert grøt og kaffe, og laget en grøtlatte? Skal vi tro Metro, er grøtlatte nemlig den nye, store trenden.
Havregrøt er elsket av mange, og med god grunn. Du kan variere grøten i stor grad, slik at du ikke går lei. I tillegg er det enkelt og raskt å lage, det er sunt og det metter godt. Dette er noen av grunnene til at folk velger havregrøt som fast frokost, gjerne sammen med en kopp kaffe. Grøtlatte kombinerer de to favorittene, og blir en blanding mellom mat og drikke.
– 1 dl havregryn
– 2,5 dl melk*
– en klype salt
– en klype kanel
– 1,5 ss brunt sukker, eller annen søtning
– 1 eller 2 shots med espresso, avhengig av hvor sterk du ønsker den
– valgfri topping
* Dersom du ønsker en litt mindre flytende grøtlatte, kan du redusere mengden melk.
Kok opp 1,5 dl melk i en liten kjele sammen med salt og kanel. Når melken koker, rører du inn havregrynen, skrur ned varmen og lar det småkoke i 3–5 minutter. I mellomtiden lager du espresso (eller kruttsterk kaffe), og steamer den resterende melken. (Dersom du ikke har steamer, fungerer det godt å koke opp melken og deretter bruke en melkeskummer eller en elektrisk visp.) Rør deretter inn ¾ av den steamede melken, slik at grøten blir kremete. Fjern kjelen fra varmen, rør inn brunt sukker og resten av melken. Hell grøten over i en kopp, og hell espressoen over grøten. Avslutt med valgfri topping, for eksempel granola, hakkede nøtter eller frukt.
Lurer du på hvordan man spiser (eller drikker?) grøtlatte? Det er faktisk helt opp til deg. Havregrynen gjør at grøtlatten blir tykk, omtrent som en smoothie, men likevel mer flytende enn vanlig havregrøt. Du kan altså fint drikke den, men det er også mulig å spise den med skje. En kombinasjon er nok best!
Nå kan du få ren kaffe i spiselig form! Du kan smøre den på brødskiva eller spise den som en sjokoladeplate.
Svinekjøtt med vaniljesaus, roastbiff med sjokolade – og kaffe og potet?
Hvorfor servere hver for seg, når man kan kombinere? Drikk din kaffe rett fra bakverket, og spis deretter «koppen»!