Hvis du liker både havregrøt og kaffe latte, anbefaler vi å teste ut denne oppskriften på grøtlatte.
Du kan variere toppingen på grøtlatten. Hva med granola, hakkede nøtter eller frukt? Foto: Sjo og FloydDet er heller ikke uvanlig å smaksette havregrøten sin. Havregrøt med eplejuice, havregrøt med blåbær, med nøttesmør, med brunost og med kakao. Mulighetene er endeløse. Men har du noen gang kombinert grøt og kaffe, og laget en grøtlatte? Skal vi tro Metro, er grøtlatte nemlig den nye, store trenden.
Havregrøt er elsket av mange, og med god grunn. Du kan variere grøten i stor grad, slik at du ikke går lei. I tillegg er det enkelt og raskt å lage, det er sunt og det metter godt. Dette er noen av grunnene til at folk velger havregrøt som fast frokost, gjerne sammen med en kopp kaffe. Grøtlatte kombinerer de to favorittene, og blir en blanding mellom mat og drikke.
* Dersom du ønsker en litt mindre flytende grøtlatte, kan du redusere mengden melk.
Kok opp 1,5 dl melk i en liten kjele sammen med salt og kanel. Når melken koker, rører du inn havregrynen, skrur ned varmen og lar det småkoke i 3–5 minutter.
Lurer du på hvordan man spiser (eller drikker?) grøtlatte? Det er faktisk helt opp til deg. Havregrynen gjør at grøtlatten blir tykk, omtrent som en smoothie, men likevel mer flytende enn vanlig havregrøt. Du kan altså fint drikke den, men det er også mulig å spise den med skje. En kombinasjon er nok best!
Nå kan du få ren kaffe i spiselig form! Du kan smøre den på brødskiva eller spise den som en sjokoladeplate.
Er du klar for å prøve kaffe i marinade?
Hvorfor servere hver for seg, når man kan kombinere? Drikk din kaffe rett fra bakverket, og spis deretter «koppen»!
Imponer gjester ved å servere hjemmelaget kaffehummus til grillmaten!