Kaffemarinade gir en fin smaksopplevelse

Er du klar for å prøve kaffe i marinade?

Kjøtt med kaffemarinade ligger i en ildfast stekepanne Kaffe passer utmerket som ingrediens i en marinade. Foto: Colourbox.com

Her kommer en oppskrift på en frisk og herlig asiatiskinspirert kaffemarinade til kjøtt!

Dersom du aldri har testet ut å marinere kjøtt med en kaffemarinade, kan vi absolutt anbefale det. Resultatet blir et utrolig smakfullt og saftig stykke kjøtt. Vi brukte ytrefilet, men også andre typer kjøtt kan brukes.

Oppskrift på kaffemarinade

Oppskriften er beregnet til 600 gram kjøtt.

Det første du må gjøre er å sørge for at kjøttet er renskåret og fritt for sener. Deretter legger du kjøttet i fryseren i et par timer. Dette gjøres for at det skal være enklere å skjære kjøttet i tynne, tynne skiver på ca. 2–3 mm.

Ingredienser

  • 4 ss ingefærpuré
  • 3 cm finhakket ingefærrot
  • 6 fedd hvitløk
  • 3 toppede ss pulverkaffe, rørt ut i 3 ss kokende vann
  • 1 ½ dl soyasaus
  • ¾ dl hoisinsaus
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chilli
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Rør alle ingrediensene sammen i en stor bolle.
  2. Ta det nesten dypfryste kjøttet ut av fryseren, og skjær det i skiver på 2–3 mm tykkelse.
  3. Vend kjøttet inn i marinaden, legg et lokk over og la det stå i kjøleskapet i et par timer.
  4. Rett før du skal servere maten, freser du kjøttet med marinaden i en varm panne. Pass på at pannen er varm nok, ellers blir kjøttet kokt.

Sammen med dette kan du for eksempel servere små saltbakte poteter og en frisk salat. Potetmos er også et godt alternativ.

Bon appétit!

Relaterte artikler