Er du klar for å prøve kaffe i marinade?
Kaffe passer utmerket som ingrediens i en marinade. Foto: Colourbox.comDersom du aldri har testet ut å marinere kjøtt med en kaffemarinade, kan vi absolutt anbefale det. Resultatet blir et utrolig smakfullt og saftig stykke kjøtt. Vi brukte ytrefilet, men også andre typer kjøtt kan brukes.
Oppskriften er beregnet til 600 gram kjøtt.
Det første du må gjøre er å sørge for at kjøttet er renskåret og fritt for sener. Deretter legger du kjøttet i fryseren i et par timer. Dette gjøres for at det skal være enklere å skjære kjøttet i tynne, tynne skiver på ca. 2–3 mm.
Sammen med dette kan du for eksempel servere små saltbakte poteter og en frisk salat. Potetmos er også et godt alternativ.
Bon appétit!
Denne oppskriften er så god at vi gjerne vil dele den med deg.
I del 7 av denne serien får du fem oppskrifter på ulike sauser og marinader.
Vafler, som feires med en egen vaffeldag 25. mars, kan spises på mange forskjellige måter.
I del 4 av denne serien får du fire middagsoppskrifter med kjøtt og kaffe.