BBQ-saus med kaldbrygget kaffe

Saus og marinade i ett? Ja takk!

En skål med BBQ-saus med kaldbrygget kaffe står på en skjærefjøl Foto: Colourbox.com

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Kjøtt og kaffe er en nydelig kombinasjon. Den bitre kaffen komplementerer nemlig kjøttsmaken svært godt – så nøl ikke med å tilsette litt kaffe neste gang du lager BBQ-saus!

Forskjellen mellom denne oppskriften på BBQ-saus og mange andre man finner, er at denne bruker kaldbrygget kaffe. Det gir kaffen en mildere og mer sødmefylt smak, noe som passer ypperlig sammen med de andre ingrediensene i sausen.

Oppskrift på BBQ-saus

Denne BBQ-sausen kan brukes som marinade, men du kan gjerne også tilsette den på det ferdigstekte kjøttet. Det sørger nemlig for en ekstra god smaksprofil. Sausen passer til alle typer kjøtt, enten det skal grilles eller stekes i stekepanne.

Vi anbefaler å bruke en kraftig kaffe i denne oppskriften, slik som for eksempel Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World. Hvis ikke kan kaffesmaken fort forsvinne litt.

Ingredienser

  • 5 dl kaldbrygget kaffe
  • 2 bokser hakkede tomater (ca. 800 gram)
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, knust
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ts røkt paprikakrydder
  • ½ ts chilipulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ss spisskummen
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene, med unntak av salt, i en kjele.
  2. Kok opp blandingen på middels varme.
  3. Reduser varmen, og la blandingen småkoke i 20–25 minutter. Rør innimellom.
  4. Smak til med salt.
  5. Kjør blandingen i en blender til du har fått en jevn masse. Pass på å ikke fylle blenderen for full. Bruk eventuelt en stavmikser.
  6. Og vips! så har du fått en BBQ-saus med nydelig smaksprofil.

Oppskriftet hentet fra: coffeesock.com

Relaterte artikler