Den bitre kaffen hever smaksprofilen på denne vinaigretten!
Foto: Colourbox.comVinaigrette er en dressing som gjerne lages med matolje og eddik. Den passer spesielt godt til salater, men kan også brukes som marinade eller som en kald saus. Det finnes mange ulike oppskrifter på vinaigrette, avhengig av hva den skal brukes til eller serveres ved siden av. Her får du en nydelig variant som passer til det meste – tilsatt kaffe!
Ved å tilsette kaffe i en vinaigrette, får den en ny og kompleks dybde. Kaffen tilfører nemlig en bitterhet som passer svært godt sammen med syren i vinaigretten. All slags kaffe kan brukes i denne oppskriften – espresso, traktekaffe, kaldbrygget kaffe, pulverkaffe – men det anbefales likevel å bruke litt mørkere brent kaffe. Lysbrent kaffe kan nemlig tilføre litt for mye syrlighet. Dersom du bruker pulverkaffe, anbefales det å bruke en variant laget av arabicabønner.
Dette er en standardoppskrift på vinaigrette, så dersom du allerede har en favorittoppskrift, må du gjerne bruke den! Vinaigretten kan oppbevares i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken i en lufttett beholder i opptil én måned.
Vi har samlet noen tips til hvordan man kan kombinere kaffe og mat på en god måte.
Kaffe kan brukes til så mangt – for eksempel i kjøttmarinade.
Pulled pork med kaffe? Ja, hvorfor ikke!